Ion Nestor - NNDKP

Ion Nestor

Ion Nestor a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Bucuresti, unde a cunoscut-o pe viitoarea sa soție, Manuela Nestor. Ion Nestor a înfiițat biroul de avocatură Nestor Nestor în 1990, colaborând cu soția sa cu care a

pornit afacearea din apartamentul în care locuiau la vremea aceea în cartierul bucureștean Drumul Taberei. Între timp afacerea s-a extins. În 1995 i s-au alăturat avocații Andrew Kingston şi Patricia Petersen, iar în 2001 a fuzionat cu firma Anei Diculescu-Şova. În prezent, societatea civilă de avocatură se numește Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen( NNDKP), unde Ion Nestor este senior și co-fondator.

Articole din presa:

 


AVOCATII MILIARDELOR DE STAT
Cele mai mari afaceri facute vreodata de statul roman - vanzarile BCR, Petrom si RomTelecom, cu tranzactii cumulate de aproape 6 miliarde de euro - au un punct comun: Nestor. Fie ca a aparat interesele statului ori ale cumparatorului, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) e casa de avocatura care cunoaste mai bine ca oricine bucataria celor trei companii.
Cele mai mari afaceri facute vreodata de statul roman - vanzarile BCR, Petrom si RomTelecom, cu tranzactii cumulate de aproape 6 miliarde de euro - au un punct comun: Nestor. Fie ca a aparat interesele statului ori ale cumparatorului, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) e casa de avocatura care cunoaste mai bine ca oricine bucataria celor trei companii. Pentru ca s-a situat pe pozitia de garant al „sanatatii tranzactiei" fie in numele statului, fie in cel al cumparatorului.

Clasamentele sunt dificil de facut si usor de contestat in sofisticata si orgolioasa lume a avocaturii de business, care numara in Romania, dupa unele estimari, circa 600 de avocati. Dar cine conduce topul? Ion Nestor, partner senior la NNDKP, e gata sa „dezamageasca generatii intregi de reporteri" atunci cand spune ca in avocatura nu exista asa ceva.

„N-o sa scoateti de la mine o asemenea informatie pentru ca eu personal nu cred ca exista «cel mai bun avocat» ori «cea mai buna casa de avocatura»." „Exista", spune el in continuare, „grupuri" care tind spre excelenta sau chiar o ating, dar doar in domenii bine delimitate. Si ar mai exista, crede Ion Nestor, „persoane mai cunoscute" in lumea avocaturii de afaceri, a caror notorietate creste din felurite motive: fie au avut o expunere mai mare, fie au lucrat la proiecte de anvergura, fie, pur si simplu, „au avut noroc in viata".

Asadar, orice clasament general ar fi condamnat sa fie considerat schematic sau chiar nedrept. Probabil de aceea si cand se vorbeste despre elita avocaturii britanice „cel mai" sau „cea mai" sunt sintagme evitate - „Magic Circle" e expresia folosita cand se fac referiri la primele cinci mari case de avocatura internationale cu sediul in Londra.

Anumite criterii exista totusi. Iar ele pot da cateva variante de clasament care, suprapuse, pot oferi o buna imagine despre avocatura de top din Romania la un moment anume. Dupa unul dintre criterii, cel al cifrei de afaceri, topul e condus, la sfarsitul lui 2005, de casa Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), cu circa 7 milioane de euro. Urmeaza Bostina si Asociatii (6,4 milioane de euro) si Linklaters (6 milioane de euro), potrivit primului clasament al caselor de avocatura realizat la sfarsitul lui februa-rie de Ziarul Financiar.

Dupa un alt criteriu, cel al numarului de avocati, in clasament conduce casa Musat si Asociatii, cu 68 de avocati, urmata de NNDKP si Bostina si Asociatii (cu cate 60 de avocati), respectiv Linklaters si Tuca si Asociatii, cu cate 34 de avocati.

Si ar mai exista un criteriu: cel al anvergurii afacerilor in care casele de avocatura au acordat consultanta juridica, in care pe locul intai s-ar situa tot NNDKP.

Cele mai mari afaceri din Romania sunt, toate, privatizari: RomTelecom (1998), Petrom (2004) si BCR (2005) - o vanzare care a batut, ca suma, toate recordurile romanesti si est-europene in materie de privatizari bancare. In doua dintre cele trei privatizari (RomTelecom si BCR) casa NNDKP a consiliat statul, iar in cea de-a treia, vanzarea Petrom,

s-a situat de partea cumparatorului, compania austriaca OMV. Valoarea cumulata a tranzactiilor din cele trei vanzari de companii se apropie de 6 miliarde de euro.

ROMTELECOM, „UN MARE SUCCES". Valoarea tranzactiei nu pare sa fie, surprinzator, si criteriul dupa care se alcatuieste ierarhia personala a avocatului Ion Nestor. Asta nu inseamna insa ca in decembrie nu
l-a urmarit cu satisfactie, fara indoiala, pe ministrul de finante Sebastian Vladescu, atunci cand acesta anunta in fata multimii incordate ca „BCR merge la... Erste Bank!" pentru un pret record, de 3,75 miliarde de euro.

Incercand sa faca o evaluare retrospectiva, Nestor vorbeste cu o neobisnuita emotie despre privatizarea RomTelecom, in 1998 - de care, spune el, se simte „cel mai atasat", desi, din ratiuni pe care nu doreste sa le mai aminteasca, spune ca dosarul RomTelecom „a fost comentat peiorativ".
Ion Nestor crede ca e o nedreptate, pentru ca cine analizeaza acum felul in care a fost facuta vanzarea companiei si pretul obtinut face asta raportandu-se „la valori absolute" si scotand privatizarea din contextul in care ea a fost facuta.

Nestor gaseste, si acum, ca RomTelecom e „un mare succes" din doua motive: in primul rand pentru ca a existat un singur cumparator, compania greaca OTE (si nu mai multi, „ca la BCR sau ca la Distrigazuri") si in al doilea rand pentru ca banii au intrat in conturile statului cand economia mondiala era in criza, dupa prabusirea pietelor asiatice, si cand agentiile de rating „dadusera Romania ca fiind in faliment".
Cu acei bani, spune Ion Nestor, a fost achitat varful de sarcina al datoriei externe - si daca privatizarea RomTelecom n-ar fi fost facuta atunci, „soarta Romaniei ar fi fost alta", crede el. „Nu stiu daca era mai buna sau mai rea, dar era alta."

De aceea, probabil, Ion Nestor isi aminteste si acum despre ziua in care banii urmau sa intre in conturi: „Stateam pe holurile FPS, conectati la (n.r. - in legatura directa cu) Bancorex, si asteptam". Banii au venit, iar acesta a fost un moment de satisfactie „maxima", spune el. „De asta mi-a fost draga privatizarea asta."

DE CEALALTA PARTE A MESEI DE NEGOCIERE. De Petrom, cea de-a doua tranzactie, ca anvergura, atat pentru statul roman cat si pentru NNDKP, Ion Nestor e in mod previzibil cel mai putin atasat - de privatizare, in care NNDKP s-a situat de partea cumparatorului, compania austriaca OMV, s-a ocupat celalalt „Nestor" din numele casei de avocatura. Manuela Nestor, managing partner, e sotia lui Ion Nestor - cei doi se cunosc din facultate, au lucrat impreuna ca jurist-consulti la aceeasi intreprindere de comert exterior, Romconsult, si mai apoi, in februarie '90, au inceput o cariera „care nu avea inca, in acel moment, nici un sens - acela de consultant juridic de afaceri".

Drumul de la primul birou al firmei, plasat in bucataria fa-miliei din Drumul Taberei pana la intocmirea contractului de vanzare a SNP Petrom - cea mai mare privatizare din Romania la acea data, cu o valoare a tranzactiei de peste 1,5 miliarde de euro - are toate ingredientele unei „success story" de manual de afaceri. Dar lucrurile puteau sta si altfel. Spre deosebire de dosarele RomTelecom si, ulterior, BCR - in care NNDKP nu putea pierde tranzactiile, pentru ca reprezenta statul - in cazul Petrom, cea mai mare companie din tara, casa de avocatura a consiliat unul dintre potentialii cumparatori.

In 2003, cand doar trei companii isi anuntasera interesul pentru Petrom, Manuela Nestor spunea, intr-o declaratie de presa, ca firma austriaca OMV „este unul dintre participantii cu sanse mari in privatizarea Petrom". Pe langa OMV in cursa mai intrasera, in acel moment, americanii de la Occidental si rusii de la Gazprom, iar declaratia Manuelei Nestor a fost considerata atunci fie diplomatica - era vorba, la urma urmei, de clientul pe care-l reprezenta - fie pur si simplu curajoasa, daca luam in considerare ca OMV nu ajunsese inca in pole position. In septembrie 2003, fusesera depuse nu mai putin de 15 scrisori de intentie; 11 dintre candidati s-au calificat, iar in aprilie 2004 doar trei - MOL (Ungaria), Occidental (SUA) si OMV (Austria) - au depus ofertele angajante. Contractul a fost semnat la 23 iulie 2004, castigator fiind desemnat OMV si, drept consultant, NNDKP.

UN DOSAR EPUIZANT. Cu BCR - care, cu cele 3,75 miliarde de euro, e cea mai mare tranzactie atat din palmaresul NNDKP, cat si din cel al statului roman - a fost cel mai greu. „La un moment dat aveam senzatia ca va fi cel mai lung, dar si cel mai nefericit proiect in care am fost implicati", spune Ion Nestor despre BCR, contract la care NNDKP, a lucrat cinci ani si jumatate. Ajunsese sa cunoasca banca „prea bine", spune el - avocatii romani au facut de nu mai putin de patru ori due diligence pentru banca, ceea ce la o companie de talia BCR este ceva „cu totul si cu totul iesit din comun".

A fost o privatizare greoaie - in urma cu peste cinci ani, NNDKP a facut echipa cu Merrill Lynch, dar tentativa de vanzare a bancii n-a fost dusa la bun sfarsit. Contractul a fost preluat apoi de o echipa in care NNDKP a fost pastrata pentru partea de consultanta juridica, cea financiara fiind preluata de Daiwa, dar privatizarea a esuat si in 2002 din lipsa de cumparatori. Varianta „de refugiu" a fost intrarea in actionariatul BCR a Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si a International Financial Corporation (IFC), divizie a Bancii Mondiale, procesul de privatizare fiind reluat imediat dupa instalarea cabinetului Tariceanu.

Vanzarea BCR a fost epuizanta pentru toata lumea: si pentru comisia de privatizare, si pentru bancile implicate - mai ales pentru Erste si Millennium BCP, care au ajuns in finala - si pentru consultanti. In ce priveste NNDKP, casa de avocatura a rulat aproape jumatate - circa 25 - dintre avocatii pe care ii avea la acea vreme in proiect; Nestor spune ca au fost perioade in care si 18 avocati erau implicati in acelasi timp „in banca". Dar cea mai epuizanta a fost faza finala a vanzarii, cand in cursa ramasesera doi petitori pentru BCR - era prima data cand statul a desfasurat negocieri paralele cu doi cumparatori.

De aici a venit si dificultatea: Ion Nestor spune ca negocierile s-au desfasurat alternativ - una-doua zile cu Erste, una-doua zile cu Millennium, ceea ce a cerut un efort extraordinar din partea tuturor, pentru ca a presupus adaptarea la doua stiluri diferite de lucru. In faza finala, s-a intamplat frecvent ca avocatii sa doarma 2-3 ore pe noapte, „cand au apucat sa doarma". Dar a meritat: BCR n-a fost „cel mai nefericit proiect" la care a lucrat NNDKP. Dimpotriva.

CLIENTUL-STAT. Asadar, casa de avocatura NNDKP a avut un rol esential in toate cele mai mari privatizari din Romania, derulate de cele trei guvernari succesive - CDR, PSD si Alianta DA - din intervalul 1998-2005. Cum e sa lucrezi in astfel de operatiuni complexe cu un partener - sau adversar - ca statul? Destul de dificil uneori, spune Ion Nestor, pentru ca „intervine birocratia" - pe care, adauga el imediat, o mentioneaza „ca un fapt", nu in sens critic. Iar birocratia e unul dintre cei mai mari dusmani cand e vorba de finalizarea unei tranzactii.

Nestor spune ca s-a creat o psihoza si in cazul celor cu putere de decizie, si in cazul celor de la mijlocul piramidei - una din cauze ar fi aceea ca functionarii statului se tem ca orice ar face, vine Curtea de Conturi si „ii rade". „Sigur ca e un pic si de folclor in treaba asta", adauga Nestor.

O alta dificultate tine de gradul de sofisticare a unor astfel de tranzactii, mai ales ca se lucreaza cu notiuni care sunt „aproape imposibil de tradus din engleza". Asa ca nu e de mirare ca functionarii care traiesc din leafa si sunt obisnuiti „sa-si faca treaba de aici pana aici" - spune el, delimitand cu mainile o portiune a biroului - au „dileme infioratoare" cand trebuie sa aprobe sau sa contrasemneze „o tranzactie care reprezinta tranzactia vietii lui sau tranzactia vietii noastre". Iar astfel de dileme franeaza incheierea tranzactiei si o pot complica pana peste poate. In tranzactiile private, consultantii sunt scutiti de astfel de blocaje, desi e birocratie suficienta si acolo. Ion Nestor ia diferenta care apare in lucrul cu statul fata de lucrul cu firmele private ca pe un dat - spune ca „oamenii nu sunt de condamnat, pentru ca ei au vazut ca altii au patit-o".

Dar epoca marilor privatizari s-a incheiat insa. Sunt destule de facut pentru casele de avocatura, dar proiecte de anvergura RomTelecom, Petrom sau BCR nu vor mai exista. Inclusiv pentru faptul ca unele dintre privatizarile care urmeaza sa aiba loc sunt puse sub semnul intrebarii. De exemplu, spune Ion Nestor, daca se schimba structura de vanzare-cumparare a Romgaz si se opteaza pentru o privatizare pe bursa, asta inseamna „ca tot cortegiul de servicii si «financial advisers» care erau de partea potentialilor cumparatori cade", pentru ca nu va mai fi vorba de un cumparator unic.

Mari venituri din privatizare nu vor mai fi pentru casele de avocatura, deci, dar se vor inmulti tranzactiile private, operatiunile imobiliare „si vor creste probabil segmente mai exotice - cum e proprietatea intelectuala, piata de capital", precum si numarul de litigii. Ce-si doreste, in aceste conditii, casa NNDKP? Ion Nestor rade inainte de a raspunde: „Sa gasim zece avocati buni anul acesta - sediu avem, slava Domnului.

BusinessMagazin - 2006

 


Ion Nestor este cel mai admirat avocat din România


Pentru al treilea an consecutiv, Ion Nestor este cel mai admirat avocat din România.
El a fondat în 1990 casa de avocatură împreună cu soţia sa, Manuela Nestor, pe care a cunoscut-o în facultate şi apoi au lucrat împreună ca jurisconsulţi la aceeaşi întreprindere de comerţ exterior (Romconsult). În primul an de capitalism au fondat o firmă al cărei prim birou a fost bucătăria apartamentului în care cei doi locuiau în cartierul bucureştean Drumul Taberei. Meseria pe care au ales-o, de consultant juridic în afaceri, nu avea la acel moment mare sens, de vreme ce practicile capitalismului nu erau familiare pieţei.
De-a lungul anilor, NNDKP a fost implicată în cele mai mari afaceri pe care le-a făcut statul român - vânzările BCR, Petrom şi RomTelecom, tranzacţii cu o valoare cumulată de aproape 6 miliarde de euro. Fie că a apărat interesele statului sau ale cumpărătorului, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) e casa de avocatură care cunoaşte mai bine ca oricine amănunte din culisele acestor tranzacţii.
Istoria NNDKP are câteva repere importante. În 1995 firmei fondate de soţii Nestor i s-au alăturat avocaţii Andrew Kingston şi Patricia Petersen; în 2001 a fuzionat cu firma Anei Diculescu-Şova; în 2004 începe să se extindă în ţară prin deschiderea de birouri; în 2008 a lansat o entitate juridică specializată în consultanţă fiscală. În urmă cu doi ani NNDKP a pus bazele unei colaborări permanente cu Casa de Insolvenţă Transilvania.


BusinessMagazin - 2012

 


Avocatii de la Nestor au avut venituri de 16 mil. euro

Ion Nestor, unul dintre cei mai cunoscuti avocati de business din Romania, a raportat pentru 2009 o cifra de afaceri de 16 milioane de euro, suma care cuprinde atat onorariile incasate de firma de avocatura NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen), cat si de firmele specializate in taxe si proprietate intelectuala.
La nivelul anului 2008, NNDKP inregistrase venituri de 14,8 milioane de euro doar prin firma de avocatura, al carei profit s-a ridicat la 6,6 milioane de euro. In 2009 firma de avocatura a inregistrat un nivel apropiat al veniturilor. Tinand cont de o marja de profitabilitate de circa 40%, cei noua parteneri asociati vor imparti un profit de cinci-sase milioane de euro aferent anului 2009, cea mai mare pondere revenind partenerilor principali - Ion Nestor, Manuela Nestor si Ana Diculescu-Sova - ale caror nume se regasesc in denumirea firmei.
Firma condusa de Ion Nestor a fost pentru mai multi ani liderul pietei de consultanta juridica, pana in 2008 cand avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii si Musat & Asociatii au inregistrat venituri mai mari.
NNDKP numara in prezent 115 avocati in birourile din Bucuresti, Timisoara si Brasov si s-a asociat recent cu Casa de Insolventa Transilvania care actioneaza pe una dintre cele mai interesante piete de consultanta in acest an. Ion Nestor, care a inceput avocatura de consultanta in urma cu 20 de ani alaturi de sotia sa Manuela, este alaturi de Gheorghe Musat, Valeriu Stoica, Ernest Popovici sau Calin Zamfirescu printre cei mai experimentati avocati romani care se lupta pe o piata a onorariilor avocatiale de circa 200 de milioane de euro anual.

Ziarul Financiar- 2010

 


Nestor: Asistăm la o „manelizare" a avocaţilor


"Fără să pot să-mi explic de ce, am constatat o continuare a manelizării în piaţa avocaturii, pe fondul crizei care a devenit permanentă", afirmă Ion Nestor, 59 de ani, partener fondator al casei de avocatură NNDKP şi unul dintre cei mai respectaţi avocaţi din breaslă.
Nestor a intrat în avocatura de business în 1990, când bătea la maşină acte de înfiinţare ale primelor societăţi comerciale cu capital privat, iar 20 de ani mai târziu conduce un grup format din 115 avocaţi şi 30 de consultanţi cu venituri anuale de peste 15 mil. euro.
"Au loc excese de publicitate şi o dorinţă de a ieşi în faţă cu orice preţ şi cu orice subiect într-o goană facilitată de online, care se dovedeşte a fi un mediu facil, rapid şi imposibil de controlat, în condiţiile în care nu mai există deloc autocenzură şi apar zilnic anunţuri stranii şi irelevante. Această situaţie duce la o pierdere a noţiunii de valoare, iar reperele şi deontologia profesională au de suferit. În hora asta ne înscriem cu toţii, acesta fiind un fenomen care odată produs ne târăşte pe toţi în aceeaşi direcţie."


Ziarul Financiar - 2012

 


NNDKP aduce un nou partener si promoveaza patru avocati ca asociati seniori

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a promovat 4 avocati ca asociati seniori, in timp ce avocata Peggy Suica-Neagu (foto) a revenit in departamentul de litigii in pozitia de partener. Alti trei consultanti fiscali vor ocupa noi pozitii in structura de senioritate a departamentului de taxe, anunta casa de avocatura.

Peggy Suica-Neagu a mai lucrat in NNDKP in perioada 1998-2005, pentru ca ulterior sa devina partener in cadrul casei de avocatura White & Case. Peggy Suica-Neagu este specialista in dispute privind probleme de drept civil, dar si in arbitraje interne si internationale, pe baza experientei acumulate in cadrul OMV Petrom, unde a condus departamentul de litigii, dar si in cele doua mari case de avocatura in care a lucrat (NNDKP si White & Case).
Noii avocati seniori promovati de firma de avocatura sunt Roxana Abrasu (dreptul muncii), Monia Hantig (drept bancar si finantari), Anca Mihailescu si Madalina Panca (corporate, energie si resurse naturale).
De asemenea, Silviu Badescu si Lucian Barbu au fost promovati directori de taxe, iar Simona Enescu, manager asistent taxe.
"Consolidarea departamentului de litigii prin cooptarea fostei noastre colege inseamna in primul rand valoare adaugata in mod autentic serviciului juridic, data fiind specializarea si ca economist a unui stralucit avocat de litigii. De asemenea, intr-un context economic marcat de lipsa predictibilitatii si de schimbari legislative, formarea unei noi "linii" de viitori leaderi din randul avocatilor si consultantilor cu potential, contribuie la o mai buna flexibilitate si adaptabilitate a echipelor la specificul unor industrii semnificative precum: financiar bancar, asigurari si pensii private, energie, imobiliare, FMCG, farma, IT & Telecom", considera Ion Nestor, unul din partenerii coordonatori ai NNDKP.
In urma acestor modificari, echipa NNDKP are 21 de parteneri (19 avocati si doi consultanti fiscali) si 100 de avocati, carora li se adauga 18 specialisti in fiscalitate si 70 de angajati in departamentele administrative.

Wall-Street- 2014

 


Nestor preia divizia de avocatura a Casei de Insolventa Transilvania si deschide un birou la Cluj

Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a preluat divizia de avocatura a Casei de Insolventa Transilvania si dechide astfel cel de-al patrulea birou regional, la Cluj.
Biroul de la Cluj al NNDKP, format prin preluarea casei de avocatura Cionca Bidiga Godinca, divizia de avocatura a Casei de Insolventa Transilvania SPRL, va oferi servicii de avocatura in domenii precum litigii, insolventa, drept comercial, dreptul muncii, drept administrativ, tranzactii imobiliare.
Investitia in birourile teritoriale Timisoara (2003), Brasov (2007) Craiova (in 2010) si Cluj (2011) a depasit in prezent 200.000 euro, veniturile generate de birourile teritoriale situandu-se in jurul a 8% din cifra de afaceri a firmei, potrivit lui Ion Nestor, unul din partenerii coordonatori ai NNDKP.
Biroul de la Cluj al casei de avocatura este coordonat de Cristina Bidiga, specializata in litigii, dreptul muncii si drept comercial.

Wall-Street- 2011 

 

 
Cum a ajuns casa de avocatura Nestor sa-i numere pantofii lui Patriciu

Cu o cariera plina de controverse, lucrand cu statul roman, dar si impotriva sa, trecut prin "furtunile" marilor privatizari, precum Petrom, BCR sau Romtelecom, cunoscutul avocat Ion Nestor a ajuns acum sa se preteze la un partaj si sa numere pantofii lui Dinu Patriciu.

Divortul lui Dinu Patriciu de sotia sa, Dana, pare sa fie miza vietii marelui avocat Ion Nestor. Aflat la carma casei de avocatura care ii reprezinta interesele miliardarului, Ion Nestor e dispus la toate tertipurile, avocatesti si nu numai, pentru a castiga. Indarjirea acestuia e cu atat mai greu de inteles, cu cat potlogariile la care s-a dedat ii pot afecta pe termen lung integritatea, moralitatea, dar si business-ul.
Mai multi bani decat onoare
Cu o cariera controversata, lucrand cu statul roman si impotriva sa, (s-a luptat cu BOR, implicat in Rosia Montana, a reprezentat statul roman cu Ford, a participat la marile privatizari precum Petrom, BCR sau Romtelecom), Ion Nestor se incapataneaza acum sa numere gentile si pantofii sotilor Patriciu. Ar fi interesant de stiut daca, din punct de vedere personal, si sotia sa, Manuela Nestor (alaturi de care a fondat casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen), are aceeasi parere despre divortul in care miliardarul Dinu Patriciu si-a lasat sotia, dupa 20 de ani de casnicie, fara nici un ban si interzicandu-i accesul la bunurile proprii. Avocateste este in regula, dar se pare ca moralitatea familiei Nestor este pusa in discutie si, probabil, are nevoie mai mare de bani decat de onoare.
Dorinta lui Nestor de a se asocia cu renumita casa de avocatura Freshfields
Dar sotii Nestor ar trebui sa tina seama atat de integritate, cat si de onoare. Pentru ca de asta depinde indeplinirea dorintei lui Ion Nestor de a se asocia cu celebra casa de avocatura din Anglia, Freshfields Bruckhaus Deringer. Cu siguranta, renumitii avocati englezi se vor gandi de zece ori inainte sa incheie un parteneriat cu o casa de avocatura care se ocupa cu atata indarjire de un partaj. Si ca sa intelegeti diferenta dintre cele doua case de avocatura, am aflat ca Freshfields Bruckhaus Deringer este una dintre cele mai mari firme din lume, cu reprezentante in 17 state si o experienta de 250 de ani in domeniu. Activeaza in toate domeniile: managementul crizelor, fonduri de investitii, proprietate intelectuala, imobiliare, energie, resurse naturale, sanatate, telecomunicatii etc.. Surpriza, Freshfields nu se incurca in divorturi ca Ion Nestor. De altfel, renumita casa de avocatura Freshfields mizeaza fix pe integritate cand vine vorba de a convinge ca ei sunt cei mai buni. "Ne dorim sa fim numarul unu in lume pentru ca suntem dedicati muncii noastre si dam dovada de integritate", se arata in descrierea firmei.

Enational.ro- 2013

 
Ion şi Manuela Nestor

Avere: 14–15 milioane de euro Reşedinţă:Bucureşti Domenii: Avocatură, imobiliar
Îmbrăcat într-un costum elegant, aşa cum vine zilnic la serviciu, Ion Nestor ştie că nimeni şi nimic nu-i poate distruge cariera şi prestigiul construite în douăzeci de ani. Vorbeşte calm şi-şi cântăreşte cu atenţie cuvintele, ştie că uneori vorbele pot avea dublu înţeles.
Casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), cu venituri de 13,9 milioane de euro în 2009, continuă să fie implicată, de 20 de ani, în unele dintre cele mai sofisticate proiecte. În prezent, firma are birouri în patru oraşe din ţară, respectiv Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Craiova. Scăderea cu 6% a veniturilor firmei faţă de anul 2008 este considerată de Nestor normală în contextul actual şi spune chiar că şi criza îşi are rostul ei. „A mai aşezat lucrurile". Desigur, fără a afecta calitatea serviciilor firmei, ca manager Nestor trebuie să fie atent la toate costurile şi singurul lucru important la care a renunţat în 2010 au fost teambuildingurile devenite tradiţie în firma sa cu 110 avocaţi şi 21 de consultaţi.„În momentul de faţă, trebuie să te duci la omul potrivit în domeniul potrivit", spune Nestor, adăugând că şi avocaţii îşi aleg clienţii, nu numai invers.
Mărturiseşte că ceea ce s-a schimbat este abordarea, adică acum clienţii vin şi spun că au un anume buget şi întreabă avocatul dacă îi poate reprezenta (până acum facturarea se făcea pe ora de consultanţă). NNDKP nu este supusă presiunilor politice pentru că, spune Nestor, „ca să ajungi să ai presiuni politice înseamnă că ai cerut cândva favoruri politice".

Forbes.ro- 2010


Ion Nestor, NNDKP: Piata da semne de inviorare

Avocatul Ion Nestor, partener fondator al firmei Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), una dintre cele mai mari case de avocatura, spune ca a remarcat in ultimele trei luni o crestere a nivelului de activitate din partea clientilor pe care ii reprezinta si apreciaza ca economia poate consemna un reviriment important in acest an.
„De trei luni piata da semne de inviorare. S-au multiplicat cererile din partea clientilor, a crescut numarul de proiecte, dar nu si dimensiunea lor. In general, e un sentiment ca ceva se intampla. In privinta investitorilor straini, cateodata am sentimentul ca incercam sa ii alungam. Cu toate acestea, trebuie punctate si lucrurile bune, precum listarile la bursa, care au fost pasi reusiti si un semnal foarte bun atat pentru sectorul energetic, cat si pentru piata de capital, in timp ce indicatorii macro arata foarte bine", a declarat el.
Avocatii sunt printre primii care iau pulsul investitorilor prin interactiunea directa cu clientii care apeleaza la serviciile lor atat in momentele grele, cat si in perioadele de dezvoltare.


CurierulJuridic.ro - 2014

 

 


Grapefruit finalizeaza proiectul de reasezare strategica si rafinare a identitatii vizuale pentru NNDKP


Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) anunta astazi finalizarea procesului de reasezare strategica a brandului si de rafinare a identitatii vizuale, desfasurat cu sprijinul agentiei de branding Grapefruit. Inceput prin formularea clara si organizata a trasaturilor unui brand deja afirmat, procesul se incheie acum cu lansarea noului website si cu definitivarea elementelor de identitate.
"Evolutia spectaculoasa a firmei trebuie sa se reflecte atat in interior- reasezarea echipei in jurul elementelor care ne definesc si ne diferentiaza - cat si in exterior - elementele de identitate vizuala, de exprimare simbolica a ceea ce suntem. Partenerii, care au avut un rol determinant in toate etapele din proces, prin cerintele specifice de a crea o diferentiere a brandului si prin deschiderea pentru solutii proaspete si o comunicare continua, au acum o mai buna intelegere a felului in care brandul poate actiona ca o sursa de avantaj concurential pentru NNDKP", considera Ion Nestor, unul dintre partenerii coordonatori ai NNDKP.

Iqads.ro - 2010