Daniela Budurea - Western Union Payment Services

Daniela Budurea

Daniela Budurea este absolventa a Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, iar cariera si-a inceput-o in anul 2003, cand a fost aleasa in functia de country manager la Angelo Costa din

Romania. Dupa o experienta de opt ani, s-a alaturat celor de la Western Union, unde a fost country manager in Romania si Bulgaria. Dupa mai putin de un an, a fost promovata in functia de director network agent, in prezent Daniela Budurea ocupa functia de country director in cadrul Western Union Payment ServicesArticole din presa:Şefa Western Union România: Din Italia, Germania şi Spania se fac cele mai multe transferuri de bani

 

Cele mai multe transferuri de bani în România prin intermediul serviciului Western Union au fost realizate din Italia, Germania şi Spania, iar valoarea medie a unei tranzacţii este de aproximativ 300 de dolari, afirmă Daniela Budurea director de ţară al Western Union pentru România şi Bulgaria.

 

Western Union, prezent în România de 18 ani, oferă un serviciu de transfer de bani care îi ajută, în special, pe românii care trăiesc şi muncesc în străinătate să trimită bani acasă, către comunităţile de unde au plecat. Din 1996 până în prezent Western Union a operat 50 de milioane de tranzacţii pe piaţa locală.

 

„România este mai mult o ţară de primit, de încasat. Am început cu transferurile de bani în 1996, iar atunci toţi banii proveneau din SUA. Acum ţările din Europa sunt preponderente, reprezentând cam 90%. Ca şi ţări de unde încasăm, Italia s-a menţinut pe prima poziţie, iar Germania a depăşit Spania. Valoarea medie  încasată pe tranzacţie este de 300-320 de dolari“, a declarat Daniela BudureaZiarulFinanciar - 2014
Avantajul unei diplome în plus

 

În urmă cu cinci ani, o diplomă de MBA sau chiar EMBA echivala cu semnarea unui cec în alb care garanta competenţa şi valoarea posesorului. Astăzi, numărul celor care au o asemenea diplomă nu mai este atât de mic încât să creeze un cerc exclusivist şi ermetic. Totuşi, faptul că în fiecare an sunt câteva sute de români care plătesc zeci de mii de euro pentru a urma un astfel de program arată că avantajul competitiv al unui MBA încă mai există.

"Angajatorii caută, în general, oameni cu un CV cât mai stufos şi foarte mulţi se uită la studiile candidaţilor, dacă au sau nu diplome de MBA sau EMBA şi în funcţie de aceste criterii fac o primă selecţie. Din acel punct încolo, angajaţii trebuie să demonstreze că pot şi practica foarte bine", spune profesorul Bodo Schlegelmilch, decanul WU Executive Academy, programul de EMBA al Universităţii din Viena, prezent şi în România. Într-adevăr, la conducerea companiilor de pe piaţa locală, fie că este vorba despre prima linie de management sau despre middle manageri, numărul celor care au o diplomă de MBA sau EMBA creşte de la an la an. Cu o oarecare domolire a ritmului în ultimii patru ani din cauza costurilor destul de mari pe care le presupune participarea la cursuri, tendinţa rămâne însă actuală.

Până în 2008, aproape în exclusivitate cheltuielile erau suportate de companii, care ofereau angajaţilor un MBA sub formă de beneficiu extra-salarial sau instrument de motivare profesională. Din 2008 încoace, au început să apară cursanţi care făceau pe cont propriu această investiţie în dezvoltarea lor profesională sau ajungeau la un compromis împreună cu angajatorul şi împărţeau costurile. "În momentul de faţă, o treime din cursanţi plătesc programul din propriul buzunar, iar restul sunt sponsorizaţi de companiile pentru care lucrează. Acest lucru este valabil pentru România, dar în Germania şi Austria raportul este invers", subliniază Schlegelmilch.

Pentru cei care vor să cuantifice exact cum anume şi în cât timp se amortizează investiţia, datele sunt destul de clare. Pentru început, trebuie să plătească 35.000 de euro pentru cele 14 luni în care vor urma programul de EMBA. Dintre cei care termină, aproximativ 35% ajung în funcţii de top management, adică preşedinte, CEO, managing director sau membru în consilii de supraveghere, în condiţiile în care în momentul începerii programului doar 20% ocupă o astfel de poziţie. Apoi, statisticile celor de la WU arată că peste 25% dintre absolvenţi primesc o mărire salarială de 50%, iar 7% chiar o dublare a venitului lunar. Financial Times, care face o monitorizare constantă a programelor de MBA şi EMBA, mai prezintă o cifră: în medie, absolvenţii au un salariu de 112.000 de euro pe an, adică peste 9.000 de euro pe lună.

Schlegelmilch crede că dincolo de motivare şi dorinţa de a avea angajaţi mai bine pregătiţi, companiile oferă MBA-uri şi EMBA-uri şi dintr-o altă raţiune. "Este în interesul multinaţionalelor să aibă pe plan local oameni bine pregătiţi, care să-i înlocuiască pe expaţi pentru că managerii locali au avantajul expertizei locale, sunt familiarizaţi cu piaţa şi asta contează mult."

În momentul de faţă, cele mai căutate sunt MBA-urile specializate, care urmăresc competenţele adaptate unei industrii anume şi mai puţin cunoştinţele generale de business. 33% dintre cursanţii WU Executive Academy urmează cursurile unui MBA specializat în domeniul financiar. 15% vor să se specializeze în IT, 9% în retail, 7% în industrie şi 6% în industria bunurilor de larg consum şi energie. Cel din urmă este, de altfel, şi cel mai scump, costul celor 14 luni de program ajungând la 45.000 de euro.

Cei care se înscriu într-o astfel de cursă, pe care mulţi ar numi-o "nebună", sunt întotdeauna oameni care se află într-un moment important al carierei lor şi care cunosc în detaliu lumea de business. Majoritatea au circa 13 ani de experienţă în domeniul în care lucrează, au o vârstă medie de 36-37 de ani, iar trei din zece cursanţi sunt femei.

Anul acesta, la sfârşitul lunii ianuarie, Raluca Răitan s-a numărat printre cei 28 de absolvenţi ai promoţiei care a început cursurile în 2010. Este relationship manager pe divizia de retail & private banking de la Leumi Bank şi are 32 de ani. "De când mă ştiu am vrut să lucrez în domeniul bancar şi am terminat Institutul Bancar Român. Însă vreau foarte mult să-mi dezvolt cariera şi ştiu că era necesar să dobândesc şi alte cunoştinţe, cum ar fi cele de leadership", spune Răitan. Accentul permanent pus pe studiile de caz şi cunoştinţele practice au ajutat-o cel mai mult şi i-au lărgit orizonturile, iar acum spune că nu ar refuza oportunitatea unei cariere în străinătate. Ba chiar îi surâde ideea.

Colega sa de promoţie, Daniela Budurea, country manager la Western Union pentru România şi Bulgaria, a fost promovată de companie chiar în timp ce urma programul. Budurea face parte din categoria celor care se autofinanţează, iar motivul pentru care a ales să urmeze programul este unul cât se poate de pragamatic şi des întâlnit în rândul cursanţilor - networkingul, adică posibilitatea de a relaţiona cu oameni importanţi din alte companii şi industrii. De altfel, nu o dată, acesta a fost cadrul în care s-au închegat relaţii şi parteneriate de afaceri între cursanţi. "Am vrut, de asemenea, să capăt cunoştinţe occidentale. Compania pentru care lucram când am început programul era în curs de vânzare şi nu ştiam ce urma să se întâmple, în special dacă noii acţionari aveau în plan să schimbe conducerea şi voiam să fiu pregătită pentru orice. Din fericire, nu a fost cazul să plec", spune Budurea.

Austria este însă un furnizor de servicii educaţionale accesate de români pe o scară mult mai largă. Dincolo de managerii care urmează acest program plătit, în fiecare an aproape 250 de români încep să studieze la Universitatea din Viena. În momentul de faţă, există un proiect în derulare pentru construirea unui nou campus destinat studenţilor. Este un proiect finanţat în proporţie de 90% de statul austriac şi care se ridică la aproape o jumătate de miliard de euro, o investiţie impresionantă chiar şi pentru Austria. Construcţiile au început în iarna anului 2009, iar campusul va fi dat în folosinţă în vara anului următor. Dacă luăm în calcul bugetul anual al universităţii, de 120 de milioane de euro, diferenţele dintre sistemul de învăţământ austriac şi cel românesc şi investiţiile care se fac în dezvoltarea fiecăruia devin din ce în ce mai evidente.

Cu atât mai mult cu cât, mai nou, Universitatea din Viena nu mai are locuri cu plată, toate fiind subvenţionate de stat. Este drept că şi rigorile sunt diferite - din numărul total de studenţi înscrişi în anul întâi, doar 17% reuşesc să şi termine facultatea. Educaţia de calitate ca business de succes este însă un principiu extrem de sănătos, care poate aduce beneficii uriaşe economiei în ansamblul ei. Un singur exemplu: în fiecare an, peste 6.000 de străini vin să înveţe numai la Viena. Aceştia, mai devreme sau mai târziu, mai mult sau mai puţin vor ajunge să contribuie prin taxe, aport intelectual, turism sau consum cotidian la economia statului.

 

BusinessMagazine - 2012
Daniela Budurea a fost numită din nou director de ţară Western Union pentru România şi Bulgaria

 

Daniela Budurea a fost numită din nou ca director de ţară al Western Union pentru România şi Bulgaria după o perioadă de doi ani în care a ocupat poziţii de senior management în reţeaua companiei din Europa,având ca responsibilitate continuarea extinderii în regiune şi accentul pe canale electronice

 

Budurea va coordona operaţiunile companiei din cele două pieţe şi va avea ca principală responsabilitate continuarea extinderii reţelei de locaţii ale agenţilor din regiune, precum şi diversificarea pe mai departe a mixului de canale prin care consumatorii au acces la serviciile companiei, cu accent pe canalele electronice.

"Ne concentrăm acum, pe lângă consolidarea constantă a reţelei, să continuăm să diversificăm mixul de canale prin care să oferim servicii în mediul on-line, bancar şi mobil. În prezent, clienţii noştri din România pot opta pentru transferuri tradiţionale, cash-to-cash, de la ghişeu sau, în cazul în care deţin un cont bancar, direct de la bancomat, de pe telefonul lor mobil sau prin internet banking", a declarat Budurea într-un comunicat transmis joi.

Ea a coordonat în ultimii doi ani segmentul reţelelor de agenţi poştali pe zona Europei Centrale şi de Est şi a Europei de Sud.

Directorul Wester Union are o experienţă de peste 11 ani pe poziţii de management în domeniul serviciilor de transfer de bani.

Înainte de a se alătura Western Union, în februarie 2012, ea a ocupat funcţia de Group Country Manager în cadrul Angelo Costa România şi a condus Angelo Costa International Romanian Branch.

Daniela Budurea are un Executive MBA la Vienna University of Economics and Business şi a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Serviciul de transfer de bani Western Union este prezent în România din anul 1996, disponibil în prezent în peste 6.200 de locaţii.

 

ZiarulFinanciar - 2014

Western Union: clienţii trebuie să fie prudenţi atunci când fac transferuri pentru cumpărări sau închirieri de case

 

Western Union recomandă consumatorilor să fie precauţi când găsesc oferte de închiriere sau cumpărare de apartamente la preţ de chilipir pe internet şi face apel ca ei să nu-şi dezvăluie datele tranzacţiilor unor persoane pe care nu le cunosc şi în care nu pot avea deplină încredere.

 

"Scăderea constantă a ofertei de locuinţe de închiriat în oraşele mari din România şi, în special, în cele universitare, precum şi menţinerea chiriilor la niveluri relativ ridicate îi determină pe tot mai mulţi români să vâneze ofertele foarte atractive care apar în paginile de anunţuri sau pe internet. De cele mai multe ori, însă, în spatele unor oferte prea avantajoase ca să fie reale se ascund fraudatori care au dezvoltat scheme ingenioase pentru a-i înşela pe amatorii naivi de chilipiruri", se arată într-un comunicat de presă al Western Union.

Fraudele cu apartamente de închiriat la preţuri avantajoase sunt tot mai frecvente pe fondul scăderii la minimul ultimilor cinci ani a ofertei disponibile de chirii în zonele considerate "bune" din marile oraşe.

Oferta fraudatorilor este postată, de obicei, pe unul din site-urile gratuite cu anunţuri de închirieri de apartamente.

De regulă, apartamentele oferite spre închiriere se află în zone ultra-centrale (cum ar fi Piaţa Romană sau Cotroceni în Bucureşti) şi au un preţ foarte atractiv, mult sub media pieţei sau a zonei.

Proprietarul poate fi contactat doar prin e-mail, pretextând că locuieşte în străinătate.

După ce potenţialul chiriaş îşi exprimă interesul pentru apartament, presupusul proprietar îi trimite detalii şi imagini cu locuinţa pentru a-i câştiga încrederea. Îi solicită, apoi, doritorului, ca dovadă a seriozităţii sale, să trimită chiria în avans pentru două luni printr-un serviciu de transfer de bani. Ca să nu-i trezească suspiciuni, îi sugerează victimei să-şi pună propriul nume la destinatar, însă, pentru a dovedi trimiterea banilor îi cere toate detaliile tranzacţiei. După ce primeşte aceste detalii de la victimă, folosind un document de identitate fals, fraudatorul ridică banii şi dispare.

"Consumatorii de bună credinţă în căutarea unui apartament de închiriat pot fi uşor atraşi de oferta foarte avantajoasă propusă de fraudatori. Tocmai de aceea, e bine ca oamenii să fie informaţi şi să ştie la ce semnale de alarmă trebuie să fie atenţi, astfel încât să evite să cadă victime în schemele de fraudare cu oferte mult prea avantajoase ca să fie reale", afirmă Daniela Budurea, Country Director Western Union România şi Bulgaria.

Cea mai bună metodă de prevenire a fraudelor rămâne buna informare a consumatorului. Chiar dacă există numeroase scheme de fraudă, în multe dintre ele se folosesc elemente comune care pot trage un semnal de alarmă. "Dacă o ofertă pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil că aşa şi este. Fiţi întotdeauna precaut când vi se solicită orice tip de plată în avans în cazul ofertelor pe internet. Fiţi precaut atunci când discutaţi cu persoane care pretind că locuiesc în altă ţară sau sunt plecaţi din ţară în interes de afaceri. Fraudatorii folosesc adeseori această scuză pentru a evita o întâlnire faţă în faţă. Fiţi precaut şi dacă ofertantul doreşte să discute doar prin e-mail cu dumneavoastră. Nu uitaţi că Western Union nu vă recomandă să utilizaţi transferul de bani când faceţi afaceri cu persoane străine sau cu cineva a cărui identitate nu o puteţi verifica. Şi, mai ales, nu dezvăluiţi niciodată datele tranzacţiei unei persoane pe care nu o cunoaşteţi personal sau în care nu puteţi avea deplină încredere", precizează sursa citată.

Western Union oferă consumatorilor servicii de încredere pentru a trimite bani familiei sau prietenilor. Este important de reţinut că un transfer de bani poate fi ridicat într-o perioadă scurtă de timp de la trimitere - chiar în câteva minute - iar, după ce suma a fost ridicată, expeditorii nu mai pot anula transferul sau obţine banii înapoi de la Western Union, chiar dacă transferul a fost rezultatul unei fraude.

Campania Western Union de prevenire a fraudelor se derulează în perioada august - septembrie 2012 şi îşi propune să atragă atenţia consumatorilor asupra mecanismelor folosite de fraudatori pentru a-şi înşela victimele, precum şi asupra principalelor semnale de alarmă de care trebuie ţinut cont pentru a efectua un transfer de bani în siguranţă.

Şase dintre cele mai des întâlnite scenarii folosite de către fraudatori, ilustrate de către caricaturistul Ion Barbu, explică consumatorilor la ce trebuie să fie atenţi pentru a evita să devină victime ale escrocilor.

 

ZiarulFinanciar - 2012
Western Union a numit şef nou pentru operaţiunile din România şi Bulgaria

 

Compania de transfer de bani Western Union a numit-o pe Daniela Budurea (foto) în funcţia de country director pentru România şi Bulgaria. Ea îl înlocuieşte pe Alexandru Bădulescu, cel care a fost avansat pe poziţia de vicepreşedinte pentru Europa de Est şi Comunitatea Statelor Independente.

Budurea va coordona operaţiunile din cele două ţări şi va avea ca responsabilitate principală continuarea procesului de extindere a reţelei care numără în prezent mai mult de 6.600 de locaţii. Serviciile Western Union, folosite în special de românii care lucrează în străinătate şi transferă bani în ţară, sunt disponibile în 5.200 de locaţii din România - sucursale de bănci şi agenţii ale Poştei Române.

Compania are încheiate parteneriate cu zece bănci locale. Budurea a fost director general al companiei de transfer de bani Costa Angelo şi deţine un MBA la Vienna University of Economics and Business.

 

ZiarulFinanciar - 2012
La mic-dejun cu Daniela Budurea, country director-ul Western Union care a experimentat boom-ul in trei industrii diferite

 

Daniela Budurea este un manager de top intr-o industrie dominata de barbati, dar experienta ei este speciala. In prezent, country director pentru Romania si Bulgaria intr-o multinationala cu o istorie de 160 de ani, Budurea a prins boom-ul in trei industrii diferite si a invatat din fiecare ceva.

Pasionata de automobile, Daniela Budurea si-a inceput cariera in domeniul petrolier, la Shell. A inceput la lucreze inca din timpul facultatii si in '98 isi incepea cariera in multinationale de pe pozitia de assistent manager in cadrul companiei petroliere, pe vremea cand aceasta era prezenta pe piata romaneasca, iar benzinariile Shell erau pentru romani un fel de mini-supermarketuri.

"Cand eram in Shell se construiau benzinariile moderne in Romania, in care puteai sa cumperi un sandvici si sa bei o cafea. Era ceva magic. Nu erau nici supermarketuri atunci si de aceea in sezonul de Craciun cea mai mare vanzare in benzinarii o aveam la jucarii, iar in cel de Paste la dulciuri", isi aduce aminte Budurea, in prezent country director pentru Romania si Bulgaria al Western Union.

Ulterior, tanara pasionata de masini a facut pasul catre leasing, pe vremea cand leasing-ul era in faza de pionierat in Romania (2000-2003). Inainte de intrarea marilor jucatori din industria financiara internationala, in piata romaneasca activau cateva companii private de leasing cu capitaluri relativ mici, de cateva milioane de euro.

De altfel, compania de leasing in care Budurea a lucrat in acea perioada, detinuta de un american, nu a rezistat intrarii pe piata a bancilor. "Dar pana sa vina bancile, aveam coada de clienti in spate. L-am finantat inclusiv pe Dragos Petrescu de la City Grill. El avea un start-up. Era o provocare sa faci profilul de risc al unui start-up atunci, ca si acum. Dragos era foarte tanar, avea la vremea respectiva 27 de ani. Ca urmare, trebuia sa ai un pic de viziune si incredere in om, ne uitam pe planurile lui de afaceri si am spus ca ideea este buna", povesteste Daniela Budurea.

A treia mutare din cariera a venit in contextul in care proprietarul singurei companii private de transfer de bani din Romania avea nevoie de un director executiv cu viziune si dispus sa dezvolte afacerea. Firma se numea Dollar Express si era singurul agent din Romania care presta exclusiv servicii de transfer de bani prin Western Union.

In 2003, Dollar Express avea 8 locatii. Bancile nu sustineau antreprenorii mici la vremea respectiva, asa ca a aparut nevoia unui investitor strategic. "Am sustinut in fata board-ului ca matematic asta trebuie facut. Avem nevoie de atatia bani pentru a dezvolta afacerea de la punctul A la punctul B. De unde luam banii? Te duci la banca si nu iti da. Fonduri de investitii nu existau pe vremea aia. Ne trebuie un actionar. Si asa a venit investitorul Angelo Costa, caruia i-am vandut compania partial si ulterior in intregime"

In 2010, compania Angelo Costa a fost achizitionata in totalitate de Western Union, multinationala cu o istorie de 160 de ani.

Acum, Daniela Budurea este director pentru Romania si Bulgaria la o companie care a deservit pana acum in Romania peste 50 de milioane de clienti, in cei 18 ani de cand este prezenta. In 1996, Western Union semna primul contract cu Banca Romaneasca si existau doar cateva locatii in Bucuresti unde puteai sa faci un transfer de bani. "Era mereu coada la centrul de la Unirii. Transferurile se primeau doar in dolari in '96 si nu se puteau trimite bani in strainatate, conform legislatiei BNR, care interzicea sa scoti bani din tara. Ulterior s-a mai deschis putin piata catre rudele de gradul 1, pentru ca apoi sa se liberalizeze total. Transferul de bani nu a devenit peste noapte o istorie de succes in Romania. La inceput oamenii din banci au fost sceptici, dar romanii au inceput sa plece in Europa si activitatea a explodat", spune Budurea, referindu-se astfel la cel de-al treilea boom pe care l-a experimentat in calitate de manager de top.

O femeie manager intr-o lume dominata de barbati

Pornisem discutia despre ponderea femeilor manager cu o prejudecata, aceea ca femeile sunt slab reprezentate la conducerea marilor companii din industria financiara in Romania. Am fost repede contrazis de Budurea, care pe baza experientei din alte piete mi-a demonstrat ca occidentalii stau mai bine la acest capitol doar pe hartie.

"In Romania, pare ca suntem putine femei in top management. In realitate, nu este asa. In nordul Europei, femeile - desi spunem noi ca sunt egale cu barbatii - au trebuit sa fie impuse la nivel de board (consiliul de administratie al unei companii) prin lege, astfel incat un anumit procent din conducere sa fie femei. La nivel de middle management este mai rau, nu sunt asa multe. M-am uitat in Austria, la masa eu eram singura femeie. In Italia, eu in board-ul director eram singura femeie. In Germania, la fel, este o tara dominata de barbati. In Franta, nu mai vorbesc, daca te vad femeie", povesteste Budurea.

"Sa stiti ca in procente noi nu stam rau. Vestul sta bine la nivel declarativ si pentru ca mai vezi niste varfuri. Vezi o Angela Merkel, dar ea este top de top. Eu ma uit mereu in industria de petrol de la noi: este doamna Baltatu, doamna Gheorghe. Doua femei in cea mai grea industrie. La telefonie mobila aveam un reprezentant pe care ni l-au luat acum, au mutat-o la Londra. Pe industria financiara nu prea avem. Nu as sti sa zic de ce la petrol si la telecom putem, iar in industria financiara nu avem femei la conducere", a declarat Budurea.

Cat de mult conteaza un MBA in cariera

Daniela Budurea are un Executive MBA la Vienna University of Economics and Business si a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti. Intrebata care este impactul unui astfel de program in ceea ce priveste cariera si oportunitatile care ti se deschid, Budurea a raspuns ca un MBA conteaza foarte mult in momentul in care relationezi cu straini.

"Managerii din Occident considera ca noi, pentru ca venim din estul Europei, nu suntem la acelasi nivel. In momentul in care ai acea hartie, deodata isi dau seama ca vorbim aceeasi limba. CEO-ul meu are acelasi program absolvit. Noi lucram cu oameni din afara Romaniei si ei trebuie sa aiba confortul ca eu inteleg ce imi spun, ca am acelasi nivel de intelegere si in al doilea rand sa ma inteleaga si ei pe mine", spune Daniela Budurea.

Totusi, ca sfat pentru tinerii care vor sa se apuce de un MBA, conteaza foarte mult ca un astfel de program sa fie ancorat in practica. "Nu poti sa il faci dupa ce ai terminat facultatea sau daca nu ai experienta. Eu l-am facut dupa 7-8 ani de experienta solida, eram la a doua vanzare de companie. Trebuie sa intelegi ce iti spune omul ala in manual. Un MBA ajuta, dar nu este acel lucru care sa te propusleze in cariera", a explicat managerul Western Union.

Sfaturi simple pentru tinerii manageri:

1. Sa stie ce vor in viata

2. Sa faca ceea ce le place

"Oricare mediu este foarte competitiv si trebuie sa ai motivatia sa te trezesti dimineata cu drag, sa te imbraci frumos si sa o iei de la capat de unde ai lasat-o seara trecuta. Nu razbesti daca nu iti place ceea ce faci", afirma Budurea.

Secretul deconectarii de multinationala

Este evident ca intr-o multinationala nu prea iti mai ramane timp liber, o recunoaste si Daniela Budurea, si, chiar si dupa ce pleci de la birou, creierul tot ramane conectat la problemele de munca.

"Timpul trebuie sa ti-l faci. Din invataturile mele si din categoria orice masina trebuie sa aiba pauza tehnologica, si omul de multinationala trebuie sa o faca. Iti place, e nemaipomenit, dar trebuie sa iei si o pauza. Este o chestiune de igiena a creierului", avertizeaza Budurea. Insa, managerul WU subliniaza ca nu este usor sa te deconectezi si sa iti fortezi "creierul care face maca-maca-maca mereu sa se linisteasca".

"Este foarte greu sa te relaxezi si trebuie sa gasesti o cale sa il faci sa taca. Eu am gasit o solutie. La mine functioneaza. Mai fac cate un traseu montan greu, la care ma gandesc in fiecare clipa daca sa pun piciorul aici, si daca alunec sau nu. In momentul acela, creierul isi da shutdown la orice, pentru ca devine prioritara supravietuirea. Si apoi ajungi undeva in varf si e frumos, diferit fata de ce vezi zi de zi la birou", concluzioneaza Daniela Budurea.

 

wall-street - 2014
Daniela Budurea revine pe pozitia de country director Romania/Bulgaria la Western Union

 

Daniela Budurea a fost numita pe pozitia de Country Director Western Union pentru Romania si Bulgaria. Timp de doi ani, Budurea ocupase pozitii de senior manager in reteaua WU din Uniunea Europeana si CSI.

Daniela Budurea (foto) va coordona operatiunile companiei din cele doua piete si va avea ca principala responsabilitate continuarea extinderii retelei de locatii ale agentilor WU din regiune, precum si diversificarea pe mai departe a mixului de canale prin care consumatorii au acces la serviciile companiei, cu accent pe canalele electronice.

"Ne concentram acum, pe langa consolidarea constanta a retelei, sa continuam sa diversificam mixul de canale prin care sa oferim servicii in mediul on-line, bancar si mobil. In prezent, clientii nostri din Romania pot opta pentru transferuri traditionale, cash-to-cash, de la ghiseu sau, in cazul in care detin un cont bancar, direct de la bancomat, de pe telefonul lor mobil sau prin internet banking", spune Daniela Budurea, Country Director Western Union Romania si Bulgaria.

Daniela Budurea are o experienta de peste 11 ani pe pozitii de management in domeniul serviciilor de transfer de bani. Inainte de a se alatura Western Union, in 2012, ea a ocupat functia de Group Country Manager in cadrul Angelo Costa Romania si a condus Angelo Costa International Romanian Branch. Daniela Budurea detine un Executive MBA la Vienna University of Economics and Business si a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti.

 

wall-street - 2014
Daniela Budurea va prelua conducerea Western Union pentru Romania si Bulgaria

 

Western Union, unul din liderii globali in serviciile de plati, anunta numirea Danielei Budurea in functia de country director al companiei pentru Romania si Bulgaria.

Acesta va conduce operatiunile Western Union din Romania si Bulgaria si va avea responsabilitatea de a continua extinderea retelei de peste 6.600 de locatii ale agentilor din regiune.

Daniela Budurea are experienta in domeniul serviciilor de transfer de bani, detinand timp de sase ani functia de group country manager in cadrul Angelo Costa Romania.

In aceasta perioada, Daniela a coordonat activitatile companiei de transfer de bani Angelo Costa Ro SRL in calitate de Director Executiv, fiind totodata si membru al Consiliului de Administratie. In paralel, ea a creat si administrat Foreigners in Europe SRL, o companie media a Costa Group.

Totodata, ea a condus Angelo Costa International Romanian Branch, o companie care furnizeaza servicii de call-center si suport pentru companiile de transfer de bani ale Costa Group din Italia si Spania. Inainte de a se alatura echipei Angelo Costa, Daniela a ocupat pozitia de Director Executiv al Dollar Express Romania SRL.

Daniela Budurea detine un Executive MBA la Vienna University of Economics and Business si a absolvit Faculatea de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.wall-street - 2012