Paul Ursaciuc - BCR

Paul Ursaciuc

Paul Ursaciuc si-a inceput cariera ca asociat in cadrul firmei de consultanta PwC, unde a adunat experienta timp de cinci ani. Urmatorul pas a lui Paul Ursaciuc, a fost cand s-a alaturat Bancii Comerciale din Romania. A lucrat pana in

anul 2012, pentru BCR ca head internal audit pana cand a fost ales in functia de director de operatiuni. Paul Ursaciuc are un master Economie obtinut la Academia de Studii Economice si unul in Management la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.

 

Articole din presa:

 

Paul Ursăciuc este la doar 39 de ani al doilea român din comitetul executiv al celei mai mari bănci din România

Pentru Paul Ursăciuc, anul acesta a început cu o veste bună: după ce a fost promovat în toamna trecută Chief operating officer al BCR, în ianuarie a primit de la BNR autorizaţia de a-şi prelua mandatul de membru în comitetul executiv al băncii.
Ursăciuc a devenit astfel al doilea român din comitetul executiv al celei mai mari bănci din România, după Sergiu Manea, şi unul dintre puţinii români care ocupă actualmente funcţii de vârf într-o bancă de top cu acţionariat străin. Nicio surpriză, aşadar, că atunci când e întrebat care ar fi cel mai memorabil moment al carierei sale, Ursăciuc indică recenta sa promovare, „survenită, din punctul meu de vedere, la finalul unei etape profesionale de succes, pe care am abordat-o cu onestitate. Sigur că această promovare vine la pachet cu noi provocări şi noi responsabilităţi, astfel că nu cred că voi duce lipsă de momente memorabile„.
Echipa cu care lucrează direct include 10 oameni, iar în organizaţie, în zona lui de coordonare (Operaţiuni şi IT) lucrează peste 1.000 de specialişti. Despre stilul său de management spune că încearcă să comunice cât mai deschis cu echipa şi cu ceilalţi colegi - „un stil participativ, prin care definim în echipă obiectivele şi căile pentru a le atinge; de-a lungul anilor, am constatat că astfel se obţin cele mai bune rezultate„. Paul Ursăciuc a absolvit ASE, Facultatea de Cibernetică; tot la ASE are un masterat în Economie cantitativă, derulat în paralel cu unul în management la SNSPA. Şi-a început cariera în 2000 în audit, la PricewaterhouseCoopers, ajungând auditor financiar senior, pentru ca din 2005 fie recrutat de BCR, ca manager de proiect, apoi director executiv în Direcţia de audit intern şi, din 2012, chief operating officer.
Din 2007 este şi preşedintele Comisiei de audit intern din Asociaţia Română a Băncilor. „Ţinând cont de experienţa mea, dar şi de ceea ce mi-aş dori să construiesc mai departe, aş spune: un bun manager, tânăr sau nu, trebuie să fie în primul rând competent în domeniul său şi, la fel de important, să abordeze cu integritate profesia. Trebuie neapărat sa creadă în utilitatea socială a ceea ce face, să-i respecte pe cei cu care lucrează, să se facă respectat de ei - iar prin asta înţeleg inclusiv capacitatea de a recunoaşte şi corecta greşelile la timp, ale sale sau ale echipei„, pledează Ursăciuc.
Nu consideră că există o disjuncţie dintre un manager şi un antreprenor: „Cele două roluri se întrepătrund, oricare din cele două poate fi un antrenament pentru celălalt rol„.

Businessmagazine - 2014

 

 

BCR îşi trimite vicepreşedintele pe financiar să administreze neperformantele

Austriacul Bernd Mittermair, 45 de ani, care în ultimii doi ani a fost vicepreşedintele executiv pe financiar al BCR, a fost însărcinat de consiliul de supraveghere al băncii să preia conducerea diviziei de remediere, restructurare şi recuperare a creditelor neperformante – o zonă critică de care depinde relansarea celui mai mare creditor al economiei.
Transferul lui Mittermair de pe financiar pe recuperare creanţe proaste vine după numai patru luni de când tot consiliul de supraveghere al BCR stabilise că nou-înfiinţata divizie „a celor 3 R" va fi condusă de Michael Beitz, 61 de ani, care fusese vicepreşedinte executiv pe risc şi avea oricum o responsabilitate în domeniu. Austriecii de la Erste s-au răzgândit însă între timp. BCR a anunţat că veteranul Beitz a primit „un nou rol important" neprecizat în cadrul Erste Group. Bancherul german era ultimul păs­trat din echipa fostului CEO al BCR Dominic Bruynseels.

ZiarulFinanciar - 2014

 

 

Şeful riscului de la BCR devine vicepreşedinte pe divizia de management al neperformantelor

Sergiu Manea preia toate responsabilităţile de pe zona corporate după retragerea lui Wolfgang Schoiswohl. Un american de la Intesa, Jonathan Locke, devine vicepreşedinte pe risc.
Încă un val de schimbări în echipa de conducere executivă a BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă: un nou post de vicepreşedinte executiv a fost înfiinţat pentru a reprezenta ponderea foarte importantă pe care o are divizia de workout (remediere, restructurare şi recuperare a activelor neperformante), în timp ce businessul cu clienţi corporate a fost consolidat în responsabilitatea unui singur vicepreşedinte.
Germanul Michael Beitz, 61 de ani, care în ultimii trei ani a ocupat postul de vicepreşedinte executiv pe risc, a fost însărcinat să conducă procesul de gestionare a uria­şiu­lui portofoliu de neperformante (circa 4 mld. euro) din poziţia de vicepreşedinte. El se va dedica acestui segment, neavând alte responsabilităţi. „Îmbunătăţirea calităţii activelor reprezintă cheia revenirii grupului BCR la profitabilitate şi creştere sustenabilă", afirmă reprezentanţii BCR. Beitz lucrează pentru austriecii de la Erste de 16 ani, alocarea postului de vicepreşedinte executiv pe workout la BCR reprezentând un semn de mare încredere în abilităţile sale.

ZiarulFinanciar - 2013

 

 

Şefii BCR costă scump: banca a cheltuit 20 mil. lei anul trecut cu salariile foştilor şi actualilor membri de board

Plecarea britanicului Dominic Bruynseels din funcţia de CEO înainte de expirarea contractului a umflat factura.
BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, a cheltuit anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) cu salariile conducerii, suma fiind de-a dreptul dublă faţă de 2011. Explicaţiile pentru această creştere puternică a costului cu remunerarea top managementului vin din mai multe direcţii.
În primul rând, BCR a plătit pachete „de despărţire" membrilor de board care au părăsit banca, în frunte cu fostul CEO Dominic Bruynseels, al cărui mandat s-a încheiat formal la 1 aprilie 2012, cu câteva luni înainte de termenul de expirare a contractului semnat în 2008. De asemenea, mandatul de vicepreşedinte executiv pe retail al Oanei Petrescu s-a încheiat la 24 aprilie, iar cel al vicepreşedintelui pe financiar Helmuth Hintringer pe 23 mai. În total BCR a cheltuit 7 milioane de lei (1,6 milioane de euro) cu pachetele legate de plecările din comitetul executiv, fiind de presupus că Bruynseels a încasat cea mai mare parte din bani.
După aproape trei ani şi jumătate în care britanicul s-a aflat la cârma celei mai mari bănci de pe piaţă, BCR raporta pe 2011 o rată a creditelor neperformante de peste 20% şi un profit net anual de 16 mil. euro, pentru ca în 2012 să înregistreze o pierdere dramatică de 277 mil. euro, cu credite neperformante de aproape 27%.
Dincolo de rezultatele exerciţiului de mana­gement, uzanţele din HR cer ca un şef - şi cu atât mai mult şeful celei mai mari bănci de pe piaţă - să nu plece cu mâna goală, având în vedere bagajul de informaţii comerciale şi strategice acumulate pe perioada mandatului. Este posibil să fi contat şi dorinţa acţionarului majoritar Erste de a încheia colaborarea mai devreme decât fusese prevăzut în contract. Informaţiile privind recrutarea lui Tomas Spurny pentru fotoliul de CEO al BCR au apărut încă din ianuarie 2012.
La ceva timp după ce părăsise BCR, numele lui Bruynseels a fost vehiculat ca posibil candidat pentru postul de CEO al Băncii Transilvania. Postul de director general al celei de-a treia mari bănci după activele pe 2012 este însă şi astăzi vacant, la un an de la demisia lui Robert Rekkers.
Aşadar, 35% din factura de 20 mil. lei suportată de BCR cu salariile conducerii pe anul trecut este justificată de beneficiile legate de încheierea unor contracte.
Rămân cheltuieli de circa 13 milioane de lei (3 mil. euro), care marchează totuşi o creştere de peste 30% faţă de cheltuiala similară pe 2011.
Aici intervine o explicaţie legată de creşterea numărului de membri ai comitetului executiv de la 5 la 7. În acelaşi timp, au existat perioade în care BCR a avut pe statele de plată chiar mai mult de 7 membri de board, cel puţin pe parcursul intervalelor dintre desemnarea unor noi executivi şi obţinerea de către aceştia a autorizării de la Banca Naţională.
Consiliul de supraveghere condus de Andreas Treichl, CEO al Erste Group, l-a numit pe Tomas Spurny în funcţia de preşedinte executiv al BCR începând cu 1 martie 2012, iar aprobarea BNR pentru începerea mandatului a venit cu data de 24 aprilie. La fel a fost în cazul vicepreşedinţilor executivi Martin Skopek şi Sergiu Manea. Bernd Mittermair a fost numit CFO pe 1 aprilie şi a primit aprobarea cu data de 23 mai. Paul Ursaciuc a fost numit vicepreşedinte pe operaţiuni pe 24 septembrie şi şi-a început mandatul pe 7 decembrie.
Pe de altă parte, este de aşteptat ca pachetul salarial al lui Spurny să nu fie deloc subţire, având în vedere că a fost adus de Treichl pe poziţia de „salvator" al BCR şi nici nu a fost uşor de păstrat în funcţie, cel puţin după cum a sugerat incidentul din toamna trecută, când italienii de la Intesa s-au grăbit să anunţe că l-au luat înapoi după ce Erste îl „răpise" de la Intesa Ungaria la sfârşitul lui 2012. În mod public Treichl a promis toamna trecută un bonus special pentru conducerea BCR dacă reuşeşte să aducă banca pe profit anul acesta, însă ulterior informaţia nu a fost susţinută, iar Spurny a declarat că nu banii reprezintă principala sa motivaţie în proiectul de redresare a băncii.
Cele 20 de milioane de lei cheltuite de BCR anul trecut cu salariile conducerii reprezintă cea mai mare factură înregistrată de bancă de la începutul crizei, un alt vârf de peste 15 mil. lei fiind consemnat pe 2010. Iniţial, şi pentru 2011 fuseseră contabilizate cheltuieli de aproape 12 mil. lei, însă în final au rămas 9,8 mil. lei, probabil în urma reevaluării bonusurilor.
Per ansamblu, banca nu a putut reduce cheltuielile salariale totale pe 2012 decât cu 1,2%, până la 575 mil. lei, deşi numărul salariaţilor a scăzut cu peste 900 de oameni, până la 7.161. Explicaţia: cheltuielile amintite includ suma de 82 mil. lei bugetată ca şi costuri de restructurare a personalului.
La nivelul întregului grup BCR efectivele s-au redus anul trecut cu 1.200 de oameni, până la 8.026, şi ar trebui să ajungă la 7.500 la sfârşitul anului.
Comitetul de remunerare din BCR, care monitorizează salariile şi bonusurile şefilor, este format din Andreas Treichl, CEO al Erste Group şi preşedintele consiliului de supraveghere al BCR, Manfred Wimmer, CFO al Erste Group şi vicepreşedinte al consiliului, şi Florin Pogonaru, membru independent al consiliului de supraveghere.
Observatori ai pieţei apreciază sub protecţia anonimatului că actuala echipă de management a BCR ar putea amplifica voit unele probleme ale băncii astfel încât un posibil succes al programului de restructurare să fie cu adevărat răsunător, iar un eventual eşec să fie mai uşor de explicat.
Numărul mare al fronturilor deschise de echipa lui Spurny şi anvergura proiectelor de transformare ar sugera o situaţie de-a dreptul dramatică.
Oficialii Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, s-au tot ferit să emită comentarii negative privind prestaţia fostei echipe de management, chiar dacă dincolo de căderea economică generală deteriorarea brutală a cifrelor băncii poate duce cu gândul şi la corectitudinea unor decizii de conducere.
De fapt, Erste se află într-o postură ingrată pentru că tot Treichl, care l-a ales anul trecut pe Spurny să restructureze BCR, l-a găsit în 2008 pe britanicul Dominic Bruynseels şi l-a mutat din Dubai la Bucureşti să-i conducă banca pe care plătise 3,75 mld. euro. Şi pe cât de admirativ vorbeşte acum Treichl despre Tomas Spurny, pe atât de mulţumit se arăta şi de calităţile de manager ale lui Bruynseels, care îl însoţea în turnee de prezentare în faţa investitorilor şi care era invitat la conferinţele de prezentare a rezultatelor grupului. Tot în termeni laudativi vorbea Andreas Treichl şi despre Oana Petrescu, fostul vicepreşedinte executiv pe retail al BCR. Astăzi acelaşi retail, pe care Petrescu spunea că l-a optimizat în mandatul său, este refăcut din temelii de Martin Skopek, marea speranţă a Erste în materie de leadership, de la pachetele de cont curent la produsele de creditare, de la canalele de distribuţie la filosofia de vânzări, ca şi când divizia de specialitate a BCR ar fi fost lovită de vreo bombă.

ZiarulFinanciar - 2013

 

 

Paul Ursaciuc are undă verde de la BNR pentru funcţia de COO al BCR

Paul Ursaciuc, promovat de austriecii de la Erste pe poziţia de chief operating officer (COO) al BCR în septembrie anul trecut, a fost autorizat de BNR pentru a-şi prelua mandatul de membru în comitetul executiv al celei mai mari bănci locale.
Ursaciuc, care anterior a fost director executiv al direcţiei audit intern din cadrul BCR, devine astfel al doilea român din comitetul executiv al băncii. Ursaciuc îl înlocuieşte pe austriacul Christian Bruckner, care a fost promovat în cadrul grupului Erste, acţionarul majoritar al BCR.
Bruckner a fost numit COO al BCR în urmă cu trei ani, dar abia la începutul lui 2012 a fost numit membru al comitetului executiv, mult timp fiind doar consilier al boardului. Comitetul executiv al băncii este format din şapte membri.
Celălalt român membru al boardului este Sergiu Manea, care deţine poziţia de vicepreşedinte executiv responsabil cu trezoreria. Chiar Andreas Treichl, şeful Erste, declara în trecut că şi-ar dori să vadă mai mulţi români în top managementul BCR.

ZiarulFinanciar - 2013

 

 

BCR va avea un nou Chief Operating Officer

Poziţia de Chief Operating Officer (COO) al BCR va fi preluată de către Paul Ursaciuc, actualmente director executiv al Direcţiei de Audit Intern, ca urmare a promovării lui Christian Bruckner în cadrul holdingului Erste.

"Christian Bruckner, care a ocupat până în prezent funcţia de Chief Operating Officer al BCR a fost promovat în cadrul holding-ului Erste şi va îndeplini rolul de Chief Financial Officer şi membru al Comitetului Director al Erste Group IT Internaţional", se arată într-un comunicat transmis de BCR.
Ursaciuc se va alătura Comitetului Director al BCR în urma aprobărilor regulatorii.
BCR a înregistrat în al doilea trimestru din acest an o pierdere netă de 240,6 de milioane lei, pe fondul reducerii veniturilor din dobânzi şi menţinerii provizioanelor la un nivel înalt, iar pe primele şase luni rezultatul negativ a urcat la 546,4 milioane lei

ZiarulFinanciar - 2012

 

 

Noi miscari la conducerea BCR: banca numeste un vicepresedinte responsabil pe recuperarea neperformantelor

Divizia de restructurare si recuperare din BCR va fi coordonata de vicepresedintele Michael Beitz, care a condus pana in prezent managementul riscului, pozitie preluata de un nou vicepresedinte - Jonathan Locke, in timp linile de corporate si piete de capital vor fi consolidate sub Sergiu Manea.
"Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a facut schimbari in structura si componenta conducerii executive pentru a asigura alinierea responsabilitatilor de management la structurile organizationale rearanjate ale bancii", anunta banca.
Potrivit anuntului, Jonathan Locke a fost numit in functia de vicepresedinte responsabil pentru managementul riscului, sub rezerva aprobarii Bancii Nationale a Romaniei. Locke are o experienta de peste 20 de ani in calitate de consultant si angajat in cadrul unor institutii financiare din Marea Britanie, Europa Centrala si de Sud Est si Rusia. In ultimii 10 ani, el a ocupat functii de management si de guvernanta a riscurilor in cadrul retelei internationale a bancii Intesa SanPaolo in Slovacia, Croatia si Ungaria.
Actualul vicepresedinte pentru managementul riscului, Michael Beitz, va avea ca responsabilitate exclusiva managementul liniei de afaceri Remediere, Restructurare si recuperare.
"BCR valorifica in continuare expertiza si abilitatile domnului Beitz pentru a-si atinge obiectivele de imbunatatire a calitatii activelor, aceasta dimensiune reprezentand cheia revenirii Grupului BCR la profitabilitate si crestere sustenabila", se mai arata in comunicat.
Activitatile liniilor de afaceri Clienti Corporativi si Piete de Capital vor fi consolidate sub conducerea lui Sergiu Manea, in prezent vicepresedinte Trezorerie, Piete de Capital si Clienti Corporativi Mari, in contextul noului model de afaceri corporate.
Manea va prelua responsabilitatea pentru toate entitatile liniei de business Clienti corporativi si ale francizei corporate a BCR in Romania.
BCR a anuntat ca Wolfgang Schoiswohl, in prezent vicepresedinte Corporate, va prelua un rol nou in cadrul Erste Group Holding.
La nivel executiv BCR este condusa de presedintele Tomas Spurny, iar din consiliu mai fac parte vicepresedintele executiv financiar Bernd Mittermair, vicepresedintele pe retail banking Martin Skopek si vicepresedintele executiv operatiuni Paul Ursaciuc.

wall-street - 2013

 

 

Miscarile de personal continua la BCR. Vezi cine va prelua functia de director operatiuni

Paul Ursaciuc, in prezent director executiv al Directiei de Audit Intern, va prelua functia de Chief Operating Officer (COO) al BCR, dupa ce Christian Bruckner a fost promovat in postul de Chief Financial Officer si Membru al Comitetului Director al Erste Group IT International.
„In contextul ultimilor 3 ani, Christian Bruckner a contribuit substantial la dezvoltarea functiilor si subsidiarelor Bancii Comerciale Romane aflate in responsabilitatea sa. Structura operatiunilor si tehnologia informatiilor din cadrul BCR au cunoscut o evolutie semnificativa sub comanda sa, in special in ceea ce priveste design-ul si implementarea noului model operational", potrivit unui comunicat BCR.
Ursaciuc se va alatura Comitetului Director al BCR in urma aprobarilor regulatorii.
BCR a inregistrat in al doilea trimestru din acest an o pierdere neta de 240,6 de milioane lei, pe fondul reducerii veniturilor din dobanzi si mentinerii provizioanelor la un nivel inalt, iar pe primele sase luni rezultatul negativ a urcat la 546,4 milioane lei.

wall-street - 2012

 

 

Paul Ursaciuc, aprobat de BNR pentru functia de Chief Operation Officer (COO) la BCR

Paul Ursaciuc, promovat de austriecii de la Erste pe pozitia de chief operating officer (COO) al BCR in septembrie anul trecut, a fost autorizat de BNR pentru a-si prelua mandatul de membru in comitetul executiv al celei mai mari banci locale, potrivit ZF.ro.
Ursaciuc, care anterior a fost director executiv al directiei audit intern din cadrul BCR, devine astfel al doilea roman din comitetul executiv al bancii. Ursaciuc il inlocuieste pe austriacul Christian Bruckner, care a fost promovat in cadrul grupului Erste, actionarul majoritar al BCR.
Bruckner a fost numit COO al BCR in urma cu trei ani, dar abia la inceputul lui 2012 a fost numit membru al comitetului executiv, mult timp fiind doar consilier al boardului. Comitetul executiv al bancii este format din sapte membri.

Bancherul - 2013