Silviu Cretean - TotalSoft

Silviu Cretean

Silviu Cretean a absolvit Facultatea de IT & Management din cadrul Universitatii Romano-Americane din Bucuresti si si-a inceput cariera ca developer in cadrul Ipsos Interactive. Dupa o experienta de doi ani, Silviu Cretean a fost

recrutrat de SoftHouse ca chief technology officer. In anul 2007 s-a alaturat echipei TotalSoft, la inceput ca senior developer, iar ulterior a ocupat mai multe functii de management, de la teamleader la cea de net competence manager si apoi custom application department manager. In anul 2013, a preluat divizia Acollada, si totodata a devebit si membru al echipei de conducere TotalSoft.

 

Articole din presa:

 

Conduce o echipă de 100 de oameni care produce, anual, peste 5 milioane de euro

Silviu Creţean a preluat conducerea Diviziei Acollada, care include trei din cele şase business unit-uri ale TotalSoft, din septembrie 2013.
Silviu Creţean conduce o divizie de 100 de dezvoltatori, responsabili de generarea a 22% din cifra de afaceri a TotalSoft, de 27 de milioane de euro. S-a alăturat companiei în 2007, în poziţia de senior developer.
Ulterior, a ocupat mai multe funcţii de management, de la team leader la cea de net competence manager şi apoi custom application department manager. Odată cu preluarea diviziei Acollada, Silviu a devenit membru al echipei de conducere a companiei.
Sub coordonarea lui, divizia Acollada a lansat prima aplicaţie europeană de gamification funcţională pe tablete cu Windows 8, premiată ulterior de Microsoft cu distincţia "Best Windows 8 App Developer in FY 13", precum şi prima aplicaţie românească de facturare utilităţi.
Îşi propune ca în următorii ani să speculeze trendul aplicaţiilor mobile B2B, consolidând poziţia TotalSoft în zona de mobilitate atât pe plan local, cât şi internaţional.

Businessmagazine - 2014

 

 

Creţean, TotalSoft: Mă aştept ca telefonul să fie portofel, paşaport şi orice altceva mai avem nevoie

Printre cele mai bune metode de asigurare a unei creşteri dinamice a domeniului IT se numără reducerea taxelor, dezvoltarea infrastructurii pe partea de conectică şi investiţii care să le ofere absolvenţilor cât mai multe şanse pentru a obţine experienţă, prin internshipuri şi programe de practică la companiile de profil, a declarat la ZF Live Silviu Creţean, director de dezvoltare soft la Total Soft, unul dintre cei mai mari producători de soft de pe piaţă.

În prezent, focusul major este pe mobilitate şi pe o experienţă cât mai bună în utilizare. „Mobilitatea a devenit o componentă majoră din viaţa noastră, din moment ce se bazează pe interacţiunea tehnologiei în activităţile de zi cu zi." Ceea ce diferenţiază piaţa IT din România de competitorii străini este în primul rând partea financiară, iar în al doilea rând creativitatea şi inovaţia. Avem multe poveşti de succes ale unor aplicaţii începute local şi care au ajuns pe piaţa internaţională. Spre exemplu, zona de telecom.

Creţean a propus trei metode de dezvoltare a industriei IT. „Trebuie acordată o mare importanţă defiscalizării domeniului IT. Redu­cerea taxelor este un stimulent foarte bun. În al doilea rând, investiţii în infrastructură. Trebuie să investim în tot ce înseamnă conectică, infrastructură de online. N-ar fi rău dacă toată ţara ar fi un 4GĂ. Din punct de vedere universitar stăm bine, specialiştii noştri în IT sunt căutaţi. Întotdeauna este loc de mai bine, însă nu cred că e nevoie de o extindere a numărului de clase în acest domeniu, ci ar fi mai indicată o investiţie în a le da tinerilor absolvenţi cât mai multe şanse de a se ancora în practică, în realitate. Vorbim despre internshipuri la companii de profil", a argumentat Creţean la ZF Live.

ZiarulFinanciar - 2014

 

 

Premiu pentru Silviu Cretean, Acollada Software Development Director

Silviu Crețean, Acollada Software Development Director, a fost desemnat „Manager de top al industriei IT&C" în cadrul celei de-a noua Gale a Premiilor Business Magazin, anunta TotalSoft.

Silviu Cretean s-a alăturat companiei în anul 2007, în poziția de Senior Developer. Ulterior a ocupat mai multe funcții de management, de la Team Leader la .Net Competence Manager și apoi Custom Application Department Manager. Odată cu preluarea diviziei Acollada, care include 3 din cele 6 business unit-uri TotalSoft, Silviu a devenit membru al echipei de conducere a celei mai puternice case de software din România.

Sub coordonarea lui, Divizia Acollada a lansat o serie de proiecte inovatoare, pe baza celor mai recente tehnologii. Dintre acestea se remarcă prima aplicație europeană de Gamification funcțională pe tablete cu Windows 8, premiată ulterior de Microsoft cu distincția "Best Windows 8 App Developer in FY 13", precum și prima aplicație românească de facturare utilități, care a determinat un important grup internațional să o adopte în 9 din cele 24 de țări în care este prezent.

Reprezentant al noii generații de specialiști IT, Silviu este adeptul introducerii stilului user-friendly (interfață/tehnologii) în aplicațiile de business, precum și al aplicării metodologiei Agile în proiectele pe care divizia le realizează. Este, de asemenea, preocupat de integrarea soluțiilor complexe pentru a veni în sprijinul utilizatorului, preocupare care a dus la crearea primului produs de Billing (facturare) complet integrat cu un ERP ce adresează domeniile energie și utilități (Charisma Billing for Energy & Utilities).

Silviu Cretean își propune ca în următorii câțiva ani să speculeze trendul aplicațiilor mobile B2B, consolidând astfel și mai mult poziția TotalSoft în zona de mobilitate atât pe plan local, cât și internațional. De asemenea, printre punctele asupra cărora Silviu se concentrează se află poziționarea Acollada ca principal influențator tehnologic în comunitatea de dezvoltare software din România.

Silviu Cretean este licențiat în IT & IT Management și deține un masterat în Project Management.

Anuarul realizat de revista Business Magazin prezintă cei mai promițători 100 de manageri cu vârste sub 40 de ani care au dovedit performanţă în afaceri, profesie şi industria din care provin.

marketwatch - 2014