Oana Simon - Novei Medical

Oana Simon

Oana Simon conduce Novei Medical din Bacau, o companie pe care a infiintat-o in 2007 impreuna cu sotul sau. Pe parcursul intregii cariere a acumulat experienta in antreprenoriat, detinand în toate companiile în care a lucrat

actiuni. In anul 1995, a preluat functia de manager intr-o societate care detinea magazine de imprimate tipizate din Bacau, iar in cativa ani compania s-a extins si a preluat o tipografie.

 

Articole din presa:

 

Povestea româncei care nu a muncit nici măcar o zi din viaţă pentru alţii: "Suntem singura companie care face asta"


La 38 de ani, Oana Simon conduce Novei Medical din Bacău, o companie pe care a înfiinţat-o în 2007 împreună cu soţul său. Novei Medical produce dispozitive pentru analize medicale: cutii petri (pentru analize de sânge), cutii de înţepătoare (dispozitive în care se strâng deşeurile medicale), urocultoare şi coprocultoare.

"Este singura companie din România care face astfel de produse la noi în ţară cu materiale aprobate de UE", spune Oana Simon, care adaugă că principalii clienţi sunt clinicile şi spitalele. Firma se luptă mai ales cu produsele din China, iar Oana Simon spune că „am vrut să-mi demonstrez că şi în România se pot construi afaceri serioase în domeniul producţiei de dispozitive medicale de orice tip şi că producătorii români pot să câştige o poziţie importantă în această piaţă, în defavoarea produselor «fabricate în alte ţări» într-o manieră mai greu de verificat din punct de vedere calitativ„.
Pe parcursul întregii cariere a acumulat experienţă în antreprenoriat, deţinând în toate companiile în care a lucrat acţiuni, împreună cu soţul său. În 1995, a preluat funcţia de manager într-o societate ce deţinea magazine de imprimate tipizate în Bacău. În câţiva ani, compania s-a extins şi a preluat o tipografie.
„Până în 2005, când am început construcţia unei fabrici de mase plastice, am lucrat în domeniul papetăriei şi tipografiei şi am învăţat să fac toate lucrurile de la zero. Ştiam cum să gestionez un business, care sunt lucrurile de care trebuie să mă feresc, dar încercam să descopăr şi domeniul în care lucrez acum. La acea vreme era complet diferit." Ea povesteşte că într-o afacere de producţie momentele dificile sunt dese, dar cel mai complicat aspect este „al deblocării plăţilor de la spitalele de stat cărora le livrăm marfa. Suntem mulţumiţi de relaţia cu spitalele, numai că este extrem de dificil să te dezvolţi, să investeşti permanent şi să faci lucrurile la un nivel superior, dacă banii sunt blocaţi timp de luni de zile".
Peste zece ani se vede având aceleaşi responsabilităţi, dar „într-un moment în care piaţa s-a aşezat, plăţile se fac în termene corecte, iar compania pe care o conduc să-şi păstreze poziţia de lider de piaţă în acest domeniu, cu un număr mult mai mare de clienţi şi mult mai multe produse în portofoliu".

Businessmagazine - 2013

 

 

Familia care a mutat un deal ca să ridice o fabrică

Doi băcăuani au vrut să clădească o afacere în producţie şi au ales recipientele de plastic pentru analize medicale de laborator. Pentru a ajunge însă la o cifră de afaceri de 2 milioane de euro a fost nevoie să „mute munţii din loc" în lupta cu sistemul sanitar, dar şi un deal, la propriu, ca să-şi construiască fabrica.
OANA SIMON N-A LUCRAT NICIO ZI CA ANGAJATĂ, ci a clădit, împreună cu soţul său, de la zero, o fabrică de recipiente pentru analize medicale lângă Bacău. În 2007, la trei ani de la primul pas în construcţia fabricii, a ieşit pe bandă primul produs, o cutie Petri pentru analizele de sânge. Nici drumul până acolo, nici cel ce a urmat nu a fost uşor, dar cifra de afaceri a fabricii Novei Medical a ajuns anul trecut la 1,7 milioane de euro, în creştere faţă de cele 1,5 milioane de euro din 2011. Antreprenorii lucrează acum cu zeci de spitale şi sute de clinici private, au 30 de angajaţi şi nu se desprind aproape deloc de afacerea pe care nici nu-şi imaginează că o pot vinde.
NU ESTE PRIMUL LOR BUSINESS ŞI ANTREPRENOAREA DE 38 DE ANI POVESTEŞTE CĂ „NOUA IDEE NE-A VENIT DIN ÎNT MPLARE. Eram la un târg de mase plastice din Germania. Nu văzusem până atunci o maşinărie în care pe o parte se pune materia primă, iar pe cealaltă iese produsul finit„, povesteşte antreprenoarea acum.
Dar la întoarcerea în ţară au văzut că „toată lumea făcea scaune, mese, castroane şi bidoane de plastic; ne-am dat seama că trebuie să alegem altceva„. Şi pentru că atunci când a mers la analize a aflat că nu există niciun producător român pentru recipientele de plastic, şi-au dat seama că aceasta este nişa pe care pot clădi afacerea lor. Utilajul, de mărimea unei camere de bloc, a costat 700.000 de euro, iar valoarea totală a investiţiei a depăşit 2 milioane de euro.
Şi pentru că „nu aveam unde să punem utilajul„, au fost nevoiţi să ridice de la zero o fabrică pe un teren aflat în apropierea oraşului Bacău. Pentru asta au cumpărat 7.000 mp, iar cele patru construcţii ocupă acum o jumătate din suprafaţă, dar pentru asta a fost nevoie, spune Oana Simon, „să mutăm un deal„, la propriu.
Şi pentru că banii proprii nu erau de ajuns, au accesat fonduri Phare. „Dacă ştiam cât va fi de greu, cred că mai aşteptam să facem toţi banii„, spune Oana Simon, care adaugă că în fiecare zi, luni în şir, trebuia să bată drumul către Piatra Neamţ să prezinte dosare. Dosare care cântăreau multe kg, de vreme ce documentele erau multiplicate în circa 15 exemplare, iar fiecare dosar avea peste 10-15 cm grosime, zâmbeşte, arătând cu mâinile. După ce proiectul a fost aprobat şi au luat banii pentru utilaj, au urmat cinci ani de verificări.
Cea mai mare parte a banilor pentru investiţii au fost proprii, pentru că băcăuanii aveau deja o afacere pe care o crescuseră până în 2005. În 1995 aveau o mică tipografie, cu cinci angajaţi, în care făceau, la început, formulare tipizate pentru contabilitate. Au deschis şi un magazin, „ca să ne putem vinde produsele şi un centru de copiere, cu 10 copiatoare, în centrul Bacăului„. Despre nivelul afacerilor de la acel moment, Oana Simon spune că „era suficient cât să ne susţinem şi să trăim decent„.
Cu toate acestea, bani de investiţii au avut, pentru că în 1999 au început să schimbe utilajele şi să scoată cărţi; „...prima carte a fost o culegere de română a profesorului Dănilă„; au urmat apoi alte volume, broşuri, culegeri şi manuale, iar afacerea, îşi aminteşte antreprenoarea „a fost profitabilă până în 2006-2007, când au început să scadă comenzile, odată cu apariţia manualelor alternative„. Dar, în acel punct, cei doi găsiseră deja un nou domeniu în care să dezvolte o afacere. Chiar dacă tipografia nu a fost închisă nici acum, ea funcţionează doar pentru a susţine magazinul, cifra de afaceri anuală fiind de 100.000 de euro.
EXPERIENŢA ANTERIOARĂ ÎI PREGĂTISE ÎNSĂ PENTRU UN DOMENIU CARE AVEA SĂ SE DOVEDEASCĂ MULT MAI COMPLICAT DEC T SE AŞTEPTAU. „Au fost multe momente grele, dar cel mai dificil a fost cel în care toată fabrica a fost pusă la punct şi ne aşteptam să vină comenzile pentru că produsele noastre sunt pe standarde europene„, povesteşte Oana Simon. Tot ea adaugă că „am fost controlaţi şi răscontrolaţi de Ministerul Sănătăţii; a trebuit să îndeplinim tot felul de criterii, de pildă materia primă, care este polipropilenă sanitară, nu alimentară„. În acelaşi timp însă, produsele concurente folosite în laboratoarele de analize nu erau supuse verificărilor.
Odată cu demararea propriu-zisă a producţiei, „a început, practic, chinul; ne-am dat seama că piaţa de tehnică medicală e închisă, se intră foarte greu şi am reuşit numai prin perseverenţă„, detaliază antreprenoarea. Îşi aminteşte acum că în 2008 i se umplea sufletul de bucurie pentru fiecare „borcănaş„ vândut. Orice pas în domeniu echivala cu o victorie. „Mergeam în laboratoare şi în spitale şi le spuneam că producem în România şi că preţul e mai mare pentru că respectam toate standardele, puteam fi verificaţi.
„ Dar cel mai adesea răspunsul era negativ, pentru că produsele de import erau mai ieftine, chiar dacă, spune antreprenoarea, la nivel calitativ diferenţele puteau fi văzute cu ochiul liber. Or, în domeniul medical este important ca recipientele să nu altereze rezultatul analizelor. Poate părea paradoxal, dar tocmai pe piaţa din Moldova au pătruns cel mai greu, iar primul contract de furnizare a fost cu o clinică privată din Bucureşti. „Culmea, chiar în Bacău a fost cel mai greu de ajuns în laboratoare, deşi costul transportului pentru livrarea produselor era foarte redus.„ Oana Simon spune acum că deopotrivă ea şi soţul său au bătut la uşile a sute de laboratoare şi spitale, că erau priviţi cu reticenţă şi primele contracte au fost „de probă„. În momentele în care au semnat primele contracte, îşi aminteşte ea, nu se gândeau deloc la bani, ci doar la faptul că „şi-a mai dat cineva seama că nu ne batem joc, că sunt şi români care pot face asta„.
PRIVIND ÎN URMĂ, ANTREPRENOAREA, CARE ESTE ABSOLVENTĂ A FACULTĂŢII DE DREPT, un domeniu în care nu a profesat însă deloc, spune că bazele formării sale au fost în perioada de început, când lucra în domeniul papetăriei şi tipografiei „şi am învăţat să fac toate lucrurile de la zero; ştiam cum să gestionez un business, care sunt lucrurile de care trebuie să mă feresc, dar încercam să descopăr şi domeniul în care lucrez acum. La acea vreme era complet diferit„. Ea povesteşte că într-o afacere de producţie momentele dificile sunt dese, dar cel mai complicat aspect este „al deblocării plăţilor de la spitalele de stat cărora le livrăm marfa. Suntem mulţumiţi de relaţia cu spitalele, numai că este extrem de dificil să te dezvolţi, să investeşti permanent şi să faci lucrurile la un nivel superior, dacă banii sunt blocaţi timp de luni de zile„.
Prin urmare, Novei Medical a renunţat să mai lucreze cu unele spitale de la care nu a recuperat sume importante, iar activitatea se bazează acum, în proporţie de 70%, pe contractele cu mediul privat. Firma băcăuană are de recuperat acum de la zece spitale zeci de mii de euro. Sume care, chiar dacă sunt încasate la un moment dat, pun firma într-o situaţie dificilă. „Când câştigăm o licitaţie electronică, preţul este fix, iar apoi negociem termenul de plată„, explică Oana Simon. Şi dacă Novei livrează unui spital, vreme de trei luni, marfă în valoare de 10.000 de euro în fiecare lună, iar la data precizată în contract nu primeşte banii, situaţia se complică.
„Nu pot credita la nesfârşit afacerea altuia, pentru că am plăţi de făcut - la furnizori, impozite, utilităţi, salarii.„ Mai cu seamă că, punctează ea, trebuie să plătească TVA chiar dacă nu încasează bani, iar penalităţile pentru întârzierile de plată la impozite sunt „extraordinar de mari, de 1% pe zi„, spune Simon, care crede că dacă debutul afacerii nu s-ar fi suprapus cu venirea crizei, evoluţia ar fi fost alta.
Cei doi băcăuani au investit în fiecare an între 50.000 şi 70.000 de euro pentru matriţe, iar portofoliul reuneşte acum zece produse, de mai multe dimensiuni, în total în jur de 40 de tipuri - de la cutii Petri, cutii de înţepătoare (în care se strâng deşeurile medicale), urocultoare, coprocultoare, saci de incinerare până la teste de alcoolemie; în fiecare zi, fabrica în care lucrează 15 angajaţi produce zeci de mii de produse. Firma are în total 30 de angajaţi, cu tot cu jurişti şi şoferi, pentru că întreprinzătorii băcăuani au încercat să lucreze cu distribuitori, dar au ajuns la concluzia că ei îşi pot vinde cel mai bine marfa.
OANA SIMON SPUNE CĂ NU PLEACĂ MAI MULT DE CINCI ZILE PE AN ÎN CONCEDIU ÎMPREUNĂ CU SOŢUL SĂU, ci pe rând, neavând un manager căruia să-i încredinţeze bunul mers, „deşi de-a lungul anilor am făcut mai multe încercări; dar n-am avut noroc„. Soţul, Mihai Simon, este chiar mai implicat, ştie toate plăţile şi încasările pe de rost şi lucrează şapte zile pe săptămână.
Peste zece ani, Oana Simon se vede având aceleaşi responsabilităţi, dar „într-un moment în care piaţa s-a aşezat, plăţile se fac în termene corecte, iar compania să-şi păstreze poziţia de lider de piaţă în acest domeniu, cu un număr mult mai mare de clienţi şi mult mai multe produse în n portofoliu„. Cei doi soţi mai „coc„ însă o idee de afacere, despre care care nu dau detalii, ci spune doar că este în acelaşi domeniu.

Businessmagazine - 2013

 

 

Pariul unui tânăr executiv din Bacău pe un produs „made in" România

La 38 de ani, Oana Simon conduce Novei Medical din Bacău, o companie pe care a înfiinţat-o în 2007 împreună cu soţul său. Novei Medical produce dispozitive pentru analize medicale: cutii Petri (pentru analize de sânge), cutii de înţepătoare (dispozitiv în care se strâng deşeurile medicale), urocultoare şi coprocultoare.

„Este singura companie din România care face astfel de produse la noi în ţară cu materiale aprobate de UE", spune Oana Simon, care adaugă că principalii clienţi sunt clinicile şi spitalele. Oana Simion este unul dintre cei 100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro şi care sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multi­na­ţio­nale sau au do­bândit expe­rienţă clădind pro­priile afaceri, ei sunt nu nu­mai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

ZiarulFinanciar - 2013

 

 

Si-au dezvoltat o afacere profitabila mizand pe cererea pentru dispozitive medicale si pe numarul redus de jucatori din piata

Putinii producatori autohtoni de dispozitive medicale si parafarmaceutice reusesc sa se detaseze de concurenta venita din import prin calitatea pe care o ofera. Clinicile de stat si private, precum si farmaciile sunt principalii clienti ai acestor companii, care duc cifrele de afaceri la peste un milion de euro.

Compania producatoare de dispozitive medicale destinate analizelor de laborator Novei Medical din Bacau a fost infiintata de Oana Simon la finalul anului 2007, in urma accesarii unui program PHARE.
Dupa 11 ani de activitate in comertul cu produse de papetarie si tipografie, in urma participarii la un targ organizat in 2005 in Germania, Oana Simon a decis sa lanseze o afacere pe piata de injectii mase plastice, cu specializare pe produse medicale. Astfel, Novei Medical a deschis o fabrica care produce, in parametrii impusi de Uniunea Europeana, dispozitive pentru determinarea analizelor medicale (cutii Petri) si recoltarea de probe biologice (urocultoare si coprocultoare), cutii de intepatoare sau de incinerare.
Investitia initiala a fost de trei milioane de euro, circa 700.000 de euro provenind din fonduri PHARE. La inceputul anului 2009, Novei Medical a introdus in exclusivitate pentru un producator autohton cutiile de intepatoare pentru incinerare, folosite pentru a depozita resturile medicale colectate de catre unitatile medicale (ace, seringi, resturi de pansamente) in vederea trimiterii spre incinerare, potrivit Oanei Simon. Investitia in aceste noi produse s-a ridicat la peste 150.000 de euro, bani ce au servit pentru achizitia unor matrite de diferite capacitati.
Beneficiarii produselor realizate de Novei Medical sunt clinicile medicale private si de stat. Primii clienti au fost identificati printr-o campanie sustinuta de vanzari "om la om", acesta fiind momentul in care s-au pus bazele unor parteneriate cu clinici foarte importante din Capitala, dar si din restul tarii. Astfel, in prezent, Novei Medical livreaza dispozitive medicale catre 52 de clinici private si 147 de spitale de stat din intreaga tara.
In ceea ce priveste personalul, firma are in acest moment 18 angajati.
Producatorii externi, principalii rivali
"Nu putem sa vorbim despre o concurenta reala pe aceasta piata. Exista cativa producatori autohtoni, iar in rest, toata lumea distribuie produse fabricate in China. Diferenta este data de calitate si de rezultate analizelor. Din pacate insa in Romania inca exista clinici care prefera, pe fondul preturilor mai mici, sa achizitioneze produse fabricate in alte tari decat sa investeasca in produse 100% romanesti care au garantie de producator", este de parere Simon. Obstacolul major cu care afacerea se lupta inca de la inceput sunt dispozitivele medicale contrafacute sau fabricate in conditii nepotrivite, existand o serie de distribuitori care vand astfel de produse ce nu respecta normele impuse de Uniunea Europeana.
Cifra de afaceri in 2008 a fost de circa un milion de euro, iar pentru anul acesta se estimeaza vanzari totale de 1,5 mil. de euro.
In ceea ce priveste planurile de viitor pentru firma Novei Medical, Oana Simon vrea sa ii determine pe utilizatorii de dispozitive medicale sa constientizeze cat de importanta este folosirea dispozitivelor premium, intrucat acestea fac diferenta intre a descoperi o boala sau nu. "Inca mai am incredere in persoanele care conduc clinici ca se vor orienta catre produse realizate cu atentie pentru om si nu la duzina", explica Simon.
Firma Meddo din Sebes, judetul Alba, a fost infiintata in 1992, domeniul de activitate fiind constituit de distributia si productia de articole parafarmaceutice. Desi initial societatea s-a orientat catre comertul cu produse alimentare si nealimentare, dupa o anumita perioada aceasta s-a reprofilat catre comertul cu parafarmaceutice, unele dintre produse fiind fabricate de Meddo.
"Principalii nostri clienti au fost si sunt farmaciile, magazinele pentru copii si firmele de distributie cu acelasi obiect de activitate din toata tara", explica Crina Alisei, administratorul firmei. Pentru o perioada indelungata s-au realizat si contracte cu majoritatea spitalelor din Romania prin licitatii, dar numarul de colaborari cu acestea a fost semnificativ redus pe fondul problemelor intampinate in recuperarea creantelor, potrivit Crinei Alisei. "Lucram cu toate farmaciile din tara. Am colaborat cu clinici de stat, insa de acolo vin mai greu banii, astfel incat ne-am orientat doar spre clientii clinici private".
Certificarile ISO sunt un "must-have"
Produsele realizate de Meddo sunt destinate comercializarii in intreaga tara, iar firma dispune de propria hala de productie, care detine toate avizele necesare. Totodata, societatea este certificata ISO 9001 pentru sistemul de management al calitatii si ISO 14001 pentru sistemul de management al mediului.
Distributia produselor Meddo se realizeaza prin intermediul propriilor masini sau cu ajutorul unor intermediari de transport marfa. "Concurenta este mare deoarece importurile ne dau foarte multa bataie de cap. Dupa parerea mea, produsele noastre se vand in continuare acelor parteneri carora le pasa de siguranta si banii clientilor lor", explica administratorul Meddo.
Crina Alisei exemplifica printr-unul dintre cele mai banale produse pe care le comercializeaza, recoltorul de fluide Meddo, cu o capacitate de 60 ml, care trebuie sa treaca printr-o serie de etape inainte de a fi vandut. "Acest recoltor este avizat de Ministerul Sanatatii, iar sterilizarea se face in institutii abilitate, cu un nivel inalt de tehnologie, care ofera garantia ca utilizarea consumabilelor de laborator Meddo prezinta siguranta in obtinerea rezultatelor medicale", sustine Alisei.
Compania a depus anul trecut proiectul "Cresterea competitivitatii SC Meddo", cu o valoare totala de 280.000 de euro, in urma caruia urmeaza sa primeasca peste 190.000 de euro fonduri nerambursabile pentru achizitia de utilaje noi.
"Am incheiat un contract de colaborare cu o firma de consultanta, care s-a ocupat de intocmirea documentatiei. Problemele au decurs din diferenta de curs valutar, intrucat contractul de finantare este in lei, iar ofertele furnizorilor au fost in euro. Dupa indelungi negocieri, am obtinut contracte in lei si in valuta, fapt ce ne-a ajutat sa ducem proiectul mai departe, prin cresterea numarului de locuri de munca, a tehnologiei si a productivitatii", afirma Crina Alisei.
Proiectul a fost depus in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).
In luna august a fost depusa cererea de rambursare a fondurilor, insa acestea vor fi recuperate abia in luna decembrie 2009 sau ianuarie 2010, desi initial prima transa urma sa fie primita in octombrie. "Nu avem altceva de facut decat sa platim dobanzi aferente creditelor contractate pentru achizitionarea utilajelor", explica administratorul Meddo.
Firma are in prezent 20 de angajati, cu contracte de munca incheiate pe perioada nedeterminata.
Cifra de afaceri pentru 2009 este estimata sa se situeze la nivelul celei de anul trecut, care s-a ridicat la peste 330.000 de euro.

ZiarulFinanciar - 2009

 

 

Afaceri de un milion euro din dispozitive pentru determinarea analizelor medicale

Novei Medical s-a lansat sfarsitul anului 2007, in urma derularii unui program PHARE si este prima fabrica care produce, in parametri impusi de Uniunea Europeana, dispozitive pentru determinarea analizelor medicale (cutii Petri) si recoltarea de probe biologice, cu afaceri de un milion euro anual.
Investitia totala realizata pentru deschiderea fabricii a fost de 3 milioane euro. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de un milion de euro si preconizeaza, ca in urma ultimelor investitii, aceasta sa se dubleze anul acesta.
"Cred ca cei care folosesc produsele fabricate de noi au constientizat cat de important este ca in aceasta bransa sa folosesti doar dispozitive premium, fabricate cu respectarea standardelor. Vorbim aici despre produse care fac diferenta intre a descoperi o bola sau nu", declara Oana Simon, manager general Novei Medical.
Anul trecut, compania nu a realizat profit, insa estimeaza ca, in 2009, acesta va reprezenta 10% din cifra de afaceri, adica aproximativ 200.000 euro.
Compania producatoare de dispozitive medicale destinate analizelor de laborator a introdus cutiile de intepatoare pentru incinerare. Noile produse, importate pana acum din China si din alte tari, pot fi achizitionate la preturi de producator si din Romania.
Cutiile de intepatoare pentru incinerare sunt folosite pentru a depozita resturile medicale colectate de catre unitatile medicale (ace, seringi, resturi de pansamente) in vederea trimiterii spre incinerare.
Investitia facuta de compania din Bacau se ridica la peste 150.000 euro, bani ce au fost investiti in matrite de diferite capacitati.
In prezent, clinicile medicale private si de stat au inceput sa utilizeze intepatoarele produse de Novei.
Compania are in plan ca in acest an sa continue investitiile. Astfel, cei de la Novei Medical vor sa investeasca 100.000 euro in realizarea unor noi matrite de cutii de intepatoare.

wall-street - 2009