Adrian Lungu - Medlife

Adrian Lungu

Adrian Lungu ocupa functia de directorul financiar al celui mai mare lanţ de clinici şi spitale private din România, MedLife. Adrian Lungu si-a inceput cariera in audit inca de pe vremea cand era in facultate si a prins gustul

domeniulului financiar pe durata unui intership in cadrul KPMG. Adrian Lungu a absolvit facultatea de relatii economice international din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, imediat dupa a continuat sa lucreze in Big Four.

 

Articole din presa:

 

La 27 de ani este directorul financiar al celui mai mare lanţ de clinici şi spitale private din România

Adrian Lungu este la 27 de ani directorul financiar al celui mai mare lanţ de clinici şi spitale private din România, MedLife, o afacere de aproape 60 de milioane de euro pe an.
Botoşeneanul Adrian Lungu şi-a început cariera în audit încă de când studia relaţii economice intenaţionale în cadrul ASE. A prins gustul domeniului financiar pe durata unui internship în cadrul KPMG, de unde ajungea la mijlocul anului 2007 la Ernst & Young, în funcţia de consultant în tranzacţii. A absolvit facultatea în 2008 şi a continuat să lucreze în Big Four timp de trei ani şi jumătate, când a fost recrutat de Dorin Preda, unul dintre executivii de top din cadrul MedLife, prezent şi el într-o ediţie anterioară a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. După un an şi jumătate în care a coordonat din poziţia de business controlling manger achiziţiile de noi clinici din ţară - anii 2010 şi 2011 au fost cei mai efervescenţi pentru industria de servicii medicale private, cele mai mari lanţuri deschizând, prin achiziţii sau de la zero, numeroase noi unităţi în Bucureşti şi provincie -, Lungu a fost numit director financiar în octombrie 2012. Se vede în MedLife mult timp de acum încolo pentru că, după cum spune managerul, în serviciile medicale un CFO face mult mai mult decât să se uite la cifre – „în spatele fiecărui indicator sunt pacienţii„.

BusinessMagazine - 2013

 

 

Adrian Lungu, MedLife: Rezistenţa oamenilor la schimbare e cel mai mare obstacol pentru un manager

Cei mai puternici tineri manageri din România au vorbit în cadrul galei Business Magazin - 100 TINERI MANAGERI DE TOP 2013 - despre evoluţia mediului de afaceri şi problemele pe care le întâmpină tinerii pentru a ajunge în fruntea companiilor. VIDEO - Adrian Lungu: Rezistenţa oamenilor la schimbare e cel mai mare obstacol pentru un manager
100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESSMAGZINE.

Businessmagazine - 2013

 

 

CLINICĂ MEDICALĂ ÎN CLĂDIREA ROMTELECOM DE PE BULEVARDUL TOMIS

n clădirea Romtelecom de pe bulevardul Tomis nr. 79-81 va fi amenajată o clinică medicală. În acest sens, Primăria Constanţa a eliberat, pe data de 12 august, autorizaţia de construire nr. 1236, pentru „Amenajări interioare, recompartimentare şi amplasare lift (spaţii situate la subsol, parter, mezanin, etaj I), imobil S+P+6 E - birouri şi schimbare destinaţie în clinică medicală". Investiţia aparţine societăţii MedLife SA, iar valabilitatea autorizaţiei de construire este de doi ani. Nu este pentru prima dată când, în judeţul Constanţa, Romtelecom îşi închiriază şi îşi vinde proprietăţile. În acest sens, pe site-ul companiei au fost postate, de-a lungul timpului, o serie de anunţuri imobiliare privind proprietăţile Romtelecom din Constanţa, Neptun, Mangalia, Medgidia, Mamaia şi Eforie.
Despre MedLife SA
MedLife este o companie privată care oferă servicii de ambulatoriu, spital, laborator de analize, farmacie, imagistica, abonamente corporate. Cu o experienţă de 18 ani de activitate pe piaţa serviciilor medicale private din România, compania se bucură de susţinerea International Finance Corporation - divizia de consultanţă financiară a Grupului Băncii Mondiale, precum şi a Société Générale. Prima clinică MedLife, care oferea servicii de planning familial şi suport medical cuplurilor tinere, a fost deschisă în anul 1996. Clinica avea patru specialităţi medicale: Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie şi Medicină Internă. La ora actuală, MedLife îşi desfăşoară activitatea în nouă hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad, opt laboratoare proprii de analize, şase spitale mono şi pluridisciplinare în Bucureşti, Braşov şi Arad, trei maternităţi în Bucureşti şi în ţară, zece centre de excelenţă cu specializare unică, şase farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife, desfăşurând colaborări cu 135 de clinici medicale partenere din toată ţara.
Cine sunt acţionarii societăţii
Potrivit Registrului Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 1996 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, Calea Griviţei. Capitalul social subscris este de 5.023.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 502.300 de acţiuni nominative, valoarea uneia fiind de 10 lei. Totalul aportului în natură este de 2.935 de lei. Acţionarii societăţii MedLife SA sunt V4C Eastern Europe Holding V Limited, cu sediul social în Cipru, Nicosia, care deţine 182.084 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 36.255%, International Finance Corporation, cu sediul social în Washington, SUA, care deţine 64.043 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 12.74%, Mihail Marcu, născut în 1970, în Bucureşti, care deţine 105.483 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 21%, Nicolae Marcu, născut în 1968, în Bucureşti, care deţine 75.345 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 15%, Mihaela Gabriela Cristescu, născută în 1942, în Bucureşti, care deţine 75.345 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 15%. Administratorii societăţii sunt: Iuliana Paraschiv (director sucursală), Mihai Ciochinaru (director medical), Mihaela Gabriela Cristescu (membru în Consiliul de Administraţie), Marian Cioca Flavius (director sucursală), Adrian-Paul Lungu (director), William Watson Rehder (membru în Consiliul de Administraţie), Marius Leonard Gherghina (membru în Consiliul de Administraţie), Ion Nicolae Scorei (membru în Consiliul de Administraţie), Mihail Marcu (preşedinte Consiliu de Administraţie), Mariana Brateş (director operaţiuni şi achiziţii), Ciprian Ştefăniţă Ciobanu (director de vânzări), Vera Firu (director financiar), Nicolae Marcu (director general), Dimitrie Onciul Pelinescu (membru în Consiliu de Administraţie), Dorin Preda (membru în Consiliu de Administraţie). Activitatea principală a societăţii, conform codificării CAEN, constă în prestarea serviciilor de asistenţă medicală specializată. MedLife a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri totală de 72 milioane de euro şi un profit operaţional de 10 milioane de euro. În ceea ce priveşte previziunile pentru acest an, compania estimează un profit operaţional de 12 milioane de euro, cu 20% mai mare faţă de câştigul din 2013, şi o cifră de afaceri care variază între 81 de milioane euro şi 83 de milioane euro, diferenţa fiind pusă în balanţă de evoluţia macroeconomică, dar şi de valoarea fondurilor decontate de CNAS. MedLife va deschide până la sfârşitul anului alte hyperclinici noi în Galaţi, Iaşi şi Cluj-Napoca.

ziuaconstanta.ro - 2014